VELIKA FESTA DJECE I FILMA Završila 14. Ljetna škola filma Šipan (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Škola filma
Mali brodić, osnovni element vizuala osmišljenog od strane Ružice Dodig, spustio je svoja jedra i vezao se u sigurnu Šipansku luku.

Spušteno je i veliko platno u otvorenom kinu Ispod starog platnja te je na taj način završena i zatvorena još jedna festa djece i filma. Nakon sadržajom bogatih večeri sve je kulminiralo svečanim zatvaranjem na kojem su prikazani radovi svih radionica ovogodišnje četrnaeste Ljetne škole filma Šipan.
Nakon uvodnih riječi organizatora, Boža Brajovića kao predsjednika MO Šipanske Luke te zamjenice gradonačelnika grada Dubrovnika Jelke Tepšić usljedile su prezentacije radionica.

Prvi na redu bili su najmlađi iz radionice animiranog film koju je ove godine vodio Domagoj Bogdan iz Zagreba. Mogao se vidjeti jednostavan, ali vrlo zanimljiv i kretivan uradak u formi klasične animacije o zgodama i nezgodama jednog morskog psa. Nakon animatora male zvijezde postali su i fotografi koje je vodio poznati fotograf iz New Yorka Marc Ohrem Leclef. Ove godine fotografska radionica donijela je nešto novo. Naime, bavili su se određenim odnosom fotografije i teksta pa se uz prezentaciju fotografija na njihovoj izložbi mogli gledati i male kataloge, brošurice i slično.

Program Ljetne Škole filma Šipan i ove godine održao se pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika, Hrvatskog audiovizualnog centra , Županije Dubrovačko neretvanske, te Hrvatske banke za obnovu i razvitak, a u suradnji s Kinematografima Dubrovnik, Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika, hotelom Šipan, OŠ Ivan Gundulić i ostalim partnerima.

Popularni Članci