VLAHUŠIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Grad će s milijun kuna nagraditi uspješnost sportskih klubova

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Gradonačelnik Andro Vlahušić i zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić primili su danas igrače, struku i upravu Vaterpolskog kluba Jug CO, koji su svojom odličnom igrom kroz cijelu sezonu osvojili tri naslova, Kup Hrvatske, Regionalnu Ligu i Prvenstvo Hrvatske. Prijemu su nazočili i predsjednik te glavni tajnik Dubrovačkog saveza sportova Maro Kapović i Alen Bošković, kao i gradski pročelnik Miho Katičić.

Uoči završnog turnira Lige prvaka koji se idući tjedan održava u Budimpešti, a gdje jugaši imaju priliku osvojiti i četvrti naslov u sezoni i tako se upisati u povijest kao jedina generacija kojoj je u 93 godine postojanja Kluba to uspjelo, gradonačelnik Vlahušić čestitao im je na svemu postignutom tijekom ove sezone i poručio kako Grad čvrsto stoji uz njih.

Gradonačelnik im je također rekao kako je odlučio da od milijun i 400 tisuća kuna koje je Grad uprihodio od trgovačkih društava, a koji nisu bili planirani u Proračunu, milijun kuna dodijeli Dubrovačkom savezu sportova koji će ih dalje prema svojim kriterijima proslijediti sportskim klubovima kao nagradu za uspješnost. Od toga će značajan dio svakako otići VK Jug.

Predsjednik VK Jug CO Lukša Jakobušić zahvalio se gradonačelniku i rekao kako bi bez velike financijske potpore  Grada Dubrovnika  bilo teško ostvariti sve ove rezultate te da je suradnja s Gradom temelj uspjeha. Pohvalio se i kako je VK Jug CO najtrofejniji hrvatski klub s 54. osvojena naslova, a zahvalama predsjednika Jakobušića pridružio se i trener Vjekoslav Kobešćak. On je dodao kako su uvjeti za rad u Jugu vrlo dobri, dok je kapetan momčadi Marko Bijač rekao kako će ekipa i dalje promovirati Dubrovnik na najbolji mogući način.

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić rekla je da se čovjek najbolje osjeća kako roditelj, kada ulaže u svoju dijete, a dijete daje rezultate, kao što Grad ulaže u Jug. Zadovoljna je što je Grad Dubrovnik u mogućnosti stvarati uvjete za uspjehe svih svojih građana, u ovom slučaju sportaša.

Čestitke i potporu jugašima izrazili su i predsjednik Dubrovačkog saveza sportova Maro Kapović i tajnik Alen Bošković, kao i gradski pročelnik Miho Katičić.

Popularni Članci