Vlahušić: Na Lokrum ćemo dovesti dva turistička vlakića

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić / Dubrovački dnevnik
Gradonačelnik Andro Vlahušić Međunarodni praznik rada proveo je na Lokrumu zajedno s članovima Udruge oboljelih od dijabetesa i predsjednikom udruge Ivom Bratičevićem.

Pritom je iskoristio priliku posjete otoku te održao radni obilazak Lokruma u pratnji ravnatelja ustanove Maria Petrušića. Kao jednu od važnijih stvari, gradonačelnik je istaknuo značaj Lokruma kao dnevnog izletišta brojnih turista i građana koji svake godine bilježi povećanje broja posjetitelja. 
U narednom razdoblju Lokrum bi trebao postati odredište za više od 300 tisuća posjetitelja godišnje, a kao novu atrakciju gradonačelnik je najavio kupnju i uvođenje dva turistička vlakića, koja bi bila stalno na raspolaganju posjetiteljima otoka.



'Želja nam je obogatiti ponudu Lokruma te u narednim godinama ostvarivati značajno veće prihode. Jedan od ključnih poteza u nadolazećem razdoblju će svakako biti i dva turistička vlakića koja će voziti do druge strane otoka gdje se pruža prekrasan pogled na Grad i zidine. Brojni turisti na ovom će vidikovcu moći napraviti foto pauzu,' rekao je Vlahušić dodavši kako će i ova nova ponuda na otoku doprinijeti rasterećenju broja posjetitelja u povijesnoj jezgri.

'U pregovorima smo i danas bili s potencijalnim partnerima. Ova inovacija u ponudi iziskivat će neprimjetno povećanje karte, ali će jednako tako obogatiti ponudu na otoku,' zaključio je je Andro Vlahušić, dodavši kako su turistički vlakići uobičajen sadržaj na sličnim destinacijama, kao što su i Plitvice i Brijuni.

Kako je najavio gradonačelnik, potencijalni partneri već ovoga tjedna stižu u Dubrovnik kako bi provjerili stanje na terenu i mogućnost uvođenja ovih vlakića. Želja nam je da ovom stazom vozi i legendarni "Travanj" žuti tramvaj kojeg se mnogi stariji dubrovčani prisjećaju s suzom u oku. Međutim replika starog dubrovačkog tramvaja će sačekati do realizacije zbog objektivnih razloga i dugotrajne izrade. 

Nikša Klečak

Foto: Lucija Komaić

Popularni Članci