Vlahušić odbio Večeru od Kandelore, Franković se pita gdje je potrošio 20 milijuna kuna?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Batinić/DD
Bez obzira što je srušen proračun, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća ipak je imenovano Povjerenstvo za pripremu i provedbu obilježavanja Dana Grada Dubrovnik.

Dubrovački dnevnik je jučer objavio vijest da pojedinci putem Povjerenstva pripremaju velebnu Večeru od Kandelore, kao da se ništa u Dubrovniku nije dogodilo, a od Vlahušića traže, kako još uvijek nema Povjerenika, da im odobri da u tu svrhu spiskaju gotovo pola milijuna kuna.

Andro Vlahušić je za Dubrovački dnevnik rekao da je danas na Povjerenstvu odbio Večeru od Kandelore.

'Dok nema proračuna, dok se stanovi za branitelje ne grade, dok brojne ustanove neće primati sredstva, dok su brojni subjekti limitirani u poslovanju meni je neprihvatljivo trošiti pola milijuna kuna na večeru. Tu nema demagogije, jednostavno to nema smisla', poručio je gradonačelnik Vlahušić.

Predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković koji je bio na sjednici Povjerenstva, za Dubrovački dnevnik je reagirao na izjavu Andra Vlahušića.

'Zanimljiva je opservacija gospodina Vlahušića u kojoj ne želi da Grad Dubrovnik izdvoji sredstva za organizaciju Večere od Kandelore, za koju se svake godine izdvajalo, ali mu, kao tehničkom gradonačelniku nije bio problem potrošiti čak 20 milijuna kuna u 19 dana, danas smo to saznali. Grad Dubrovnik, na dan 31.prosinca imao je oko 21 milijun kuna, a nakon što se plate sve obveze koje je gradonačelnik ugovorio, Grad Dubrovnik će završiti godinu sa 500 tisuća kuna plusa. Sada se postavlja pitanje kako je to Grad Dubrovnik, i Andro Vlahušić u 19 dana, kao tehnički gradonačelnik, uspio potrošiti čak 20 milijuna kuna novčanih sredstava građana Grada Dubrovnika. Svjedoci smo bili svih ovih godina da smo završavali sa suficitom od 15 milijuna kuna . Na koje je to projekte potrošio s obzirom da smo svjedoci da se nikakav značajni kapitalni projekt posljednjih dana nije uopće dogodio? Možemo to slobodno usporediti s 'Večerom od Kandelore' čiji će iznos biti znatno manji od pola milijuna, kako je naveo gradonačelnik i 19 dana tehničkog gradonačelnika u kojim je potrošio 20 milijuna', kazao je Franković.

Popularni Članci