VRTOGLAVI IZNOSI Agrokorov Atlas dužan Gradu Dubrovniku preko četiri milijuna kuna

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Robert Anić/PIXSELL
Lista tražbina prema Agrokorovim tvrtkama, koju je prije tjedan dana objavila izvanredna uprava te kompanije, otkriva velike dugove prema gradovima i općinama.

Ukupni dug prema jedinicama lokalne samouprave u "Tablici prijava tražbina vjerovnika drugog višeg isplatnog reda" iznosi više od 700 milijuna kuna. Agrokor i njegove kompanije poput Konzuma i Belja duguju jedinicama lokalne samouprave za komunalnu naknadu, najam prostora, zakup zemljišta.

Tako je, na primjer, krovna kompanija koncerna Agrokor Gradu Ninu dužna oko 5 tisuća kuna za komunalnu naknadu. Kod Grada Zagreba u pitanju su nešto veći iznosi i vidljiv je dug za komunalnu naknadu Agrokora od skoro 900 tisuća kuna.

Agrokorova turistička agencija Atlas ima milijunski dug prema Gradu Dubrovniku. Dužni su 4,3 milijuna kuna "prema odluci o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa". Atlas je manji iznos, od oko 4,5 tisuća kuna, ostao dužan i Gradu Poreču, i to za porez na tvrtku, dok se dug Gradu Zagrebu penje na nešto manje od 780 tisuća kuna, u što je ubrojena jedna presuda te komunalna naknada i spomenička renta, piše Index.hr.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Popularni Članci