ZA NAŠU DJECU S NUNCIJATE Denis Pavela predlaže novo prometno rješenje (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Denis Pavela/Facebook
Denis Pavela, voditelj Udruge za sigurnost u prometu Dubrovačko-neretvanske županije, na svom je Facebook profilu dao prijedlog nathodnika na Nuncijati koji bi riješio problem sigurnog prelaska djece preko ceste, ali i svih ostalih koji tamo žive. 

'Nadhodnik bi bio čelični širine 3,00 metra dužine,10,00 metara sa svijetlom visinom iznad kolnika od minimalno 4,50 metra sukladno Zakonu o javnim cestama. Bilo bi najbolje da nadhodnik bude natkriven pleksiglas nadstrešnicom za zaštitu korisnika od elementarnih nepogoda te da bi se spriječila mogućnost bacanja predmeta na kolnik.

Sjeverni prilaz bi bio u razini terena od ruba prometnice pored košarkaškog igrališta dužine oko 23 metra. Južni prilaz bi bio sa četverokrakim stepeništem sa po devet stepenica u kraku širine stepeništa od 1,50 metra i podestom dubine 1,50 metra. Na južnom prilazu moguće je i postavljanje dizala za invalide što bi omogućilo korištenja nadhodnika za sve grupe korisnika.

U prilogu je situacijski prikaz nadhodnika u pdf formatu koji je kada se isprinta na papiru formata A3 u mjerilu 1 : 500', napisao je Pavela te time izazvao val odobravanja i podrške na svom profilu.

Popularni Članci