ZA SVAKU POHVALU Darth Vader i ekipa posjetili Odjel pedijatrije dubrovačke bolnice (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mos Croatia
Članovi udruge ljubitelja Zvjezdanih ratova - MOS Croatia Spaceport - Star Wars Hrvatska i ovaj su vikend bili u Dubrovniku.

Jedan od razloga odlaska u Dubrovnik je bio i posjet dubrovačkoj općoj bolnici, točnije odjelu pedijatrije, gdje su članovi u kostimima odlučili razveseliti najmlađe koji su se našli u nezavidnoj situaciji.

Već kada smo kročili kroz vrata odjela izazvali smo oduševljenje kod medicinskih djelatnika koji su nas dočekali. Nakon fotkanja s doktorima i sestrama, krenuli smo u igraonicu razveseliti klince koji su već bili spremni na naš dolazak. Proveli smo tamo vrijeme fotkajući se i crtajući, pa čak su nas tražili i naše autograme, tako da će se brojni mališani moći pohvaliti autogramima Lorda Vadera, stormtroopera i Mandalorijanskog plaćenika (na latinici, ne na aurbeshu). Kao što je to uobičajeno, podijelili smo i slatkiše s Tamne strane (jer Dark side naravno, ima kolačiće), napisali su članovi udruge na stranici Mos Croatia.

Posjet bolnici je trajao par sati i protekao u sveopćem interesu, ne samo bolesne djece nego i njihovih prijatelja, zdravih klinaca i osoblja bolnice koji su čuli da stižu galaktički posjetitelji pa nisu željeli propustiti priliku za fotografiranje s omiljenim likovima. Nama je najdraže što smo bolesnu djecu usrećili dolaskom i unijeli dobro raspoloženje u tmuran dubrovački dan, a malim bolesnicima dali energije da izdrže i čim prije ozdrave ili si volimo tako laskati. 

Ostatak aktivnosti u Dubrovniku je protekao u fotkanju po gradu sa znatiželjnicima te snimanju video materijala za agenciju DURA. 

Snimali smo promotivni video za natjecanje mladih programera - Hakaton. Nadamo se da će video inspirirati brojne mlade programere da što bolje razviju svoje vještine i možda jednoga dana naprave kojega astromech droida, protokolarnog droida, lightsaber ili što već.

Prišla nam je ekipa iz gradskog ureda s idejom da snimimo pozdravni video Puli koja se uz Dubrovnik natječe za europski prijestolnicu kulture. Cura koja nam je prišla je imala ideju da kao likovi kažemo Live long and prosper, ne znajući da smo mi Star Wars, a ne Star Trek fanovi! Skoro smo je bacili sa zidina. Šalimo se. Valjda. Šala. Mhm, piše na stranici Mos Croatia.

Cijeli članak možete pročitati na njihovoj stranici.

Popularni Članci