ZAIGRAJTE GAME OF COCKTAILS! Jedinstven projekt dubrovačkih barmena (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HUB
Nakon što je serija Game of Thrones učinila Dubrovnik još popularnijim i atraktivnijim za turiste, od  ove godine u Gradu možete zaigrati i Game of Cocktails! To je, naime, naziv jedinstvene koktel karte koju su osmislila trojica dubrovačkih miksologa Frano Stjepović, Leo Bautović i Mario Saulan .

'Karta je inspirirana likovima, mjestima i događajima iz serije Game of Thrones s posebnim naglaskom na one vezane za Dubrovnik. Tako možete kušati kakvog je okusa Walk of Shame ili koliko je The Imp zapravo malen. U recepturama su se koristili neobični  sastojci koji su povezani s nazivima koktela kao što su: crno vino, bitteri, spiced rumovi, likeri od ljubičice i pimento, puree od bundeve i crnih trešanja. Koristili su se prepoznatljivi domaći okusi poput likera maraschino i bazge, sirupi od lavande, ružmarina i mnogi drugi.

Saulan i Bautović otprije su poznati promotori Dubrovnika i Hrvatske zapaženim rezultatima na brojnim barmenskim natjecanjima unutar i izvan zemlje. Frano Stjepović predsjednik je Hrvatske udruge barmena i veliki promotor našeg Grada i zemlje na mnogim svjetskim prvenstvima.Oni su autori mnogih koktel karti unutar i izvan Dubrovnika. U okviru Hrvatske udruge barmena započela je  aktivnošću Akademija za barmene gdje će se polaznici moći kvalitetno educirati u mixologiji i pripremanju koktela uz najsuvremenije trendove.

Vizija Hrvatske udruge barmena već odavno je omogućiti edukaciju zaposlenicima u turističko-ugostiteljskom sektoru, ne samo onima koji dolaze, već i onima koji su u struci, kao i upoznavanje i usvajanje novih znanja i vještina u sljubljivanju novih okusa u modernoj mixologiji.

Game of Cocktails karta zasigurno je obogatila ponudu sadržaja u Gradu, a može se naći u nekoliko dubrovačkih ugostiteljskih objekata.

Program edukacije kreće krajem rujna, gdje smo osmislili program za bariste i sommeliere pod nazivom Cocktail, Café, Bar

Kraći edukativni programi mogući su i sada', stoji u priopćenju Hrvatske udruge barmena.

Popularni Članci