Završeni radovi na sanaciji kolnika u Orašcu, Franković najavio potpunu obnovu svih cesta na području Dubrovnika (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Grad Dubrovnika finalizirao je radove na sanaciji kolnika na nekoliko lokacija u Orašcu koje je gradonačelnik Franković sa suradnicima i mještanima danas obišao.

Saniran je asfaltni i betonski kolnik na području Orašca, i to na ukupno tri lokacije. Gradonačelnik je obišao dionicu u Dolini ukupne dužine 390 metara, potez od ambulante do kuće Ban dužine 340 metara gdje je saniran i parking ispred Doma zdravlja te kolnik u Ulici Lujaci prema kući Vukasović. Vrijednost investicije iznosila je 535 tisuće kuna s PDV-om.

Franković je pojasnio kako je riječ o radovima u sklopu redovnog održavanja nakon turističke sezone.

- Krenuli smo s Gornjim selima gdje smo napravili značajan dio posla, zatim nastavili kod Trstenog i evo sad u Orašcu gdje smo obnovili nešto više od 800 metara postojeće dionice. U okviru navedenog programa nastavljamo i dalje s drugim dijelovima grada, a pred zimu ćemo početi asfaltirati i uži centar - kazao je Franković najavivši kroz dvije godine asfaltiranje i potpunu obnovu svih cesta na području Grada Dubrovnika što će prema njegovim riječima biti puno jednostavnije za održavanje. Gradonačelnik je dodao kako su ljudi u Orašcu čekali obnovu pojedinih dionica više od 25 godina.

- Važno je prepoznati prioritete, doći u svako mjesto i sanirati one najvažnije ulice. Ne možemo sve odraditi u godinu dana, ali ako se bude periodično radilo, u okviru četverogodišnjeg mandata, moći ćemo u potpunosti sanirati sve ulice - rekao je Franković.

Mario Lučić iz Mjesnog odbora Orašac istaknuo je kako je još prije rata betoniran dio puta sredstvima mještana koji su tu živjeli.

- Tu je bila jedna mala ulica koja se proširila, a kasnije dolaskom novih stanara i gradnjom kuća potrebe su bile sve veće, međutim do sada od gradskih vlasti nije bilo sluha. U predizbornoj kampanji doveli smo sadašnjeg gradonačelnika Frankovića i on je uvidio situaciju, razgovarao s mještanima i obećao urediti ulice koje će biti dostojne života u Orašcu - rekao je Lučić te dodao kako su stanovnici prezadovoljni. Njegova susjeda Marija Fertić također je naglasila kako je put bio u lošem stanju na što joj je gradonačelnik Franković kazao kako je napravljeno ono što je obećano.

A. Čakić

Popularni Članci