BJEŽITE NA KUPANJE! Pred nama je najveći toplinski val, temperature će prelaziti 40 stupnjeva

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić / Pixsell
U četvrtak će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, povremeno uz malo kiše ili poneki pljusak, uglavnom u unutrašnjosti te na jugu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

U četvrtak poslijepodne bit će sunčanije, osobito na Jadranu. Vjetar uglavnom slab, na istoku umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro većinom umjerena bura, mjestimice na sjevernom dijelu i jaka, a poslijepodne sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29, na Jadranu ponegdje i malo viša.

Prema kraju tjedna temeperature će još porasti, a sljedeći tjedan očekuje se novi toplinski val i predviđa se da će temperature dosezati 40 stupnjeva Celzijevih.

Do sljedećeg tjedna u većini krajeva Hrvatske očekuje nas toplo i sunčano vrijeme bez padalina i jačeg vjetra, zbog čega će temperature dramatično rasti. Najgore će biti u unutrašnjosti zemlje, gdje će temperature većinom prelaziti 35 stupnjeva, dok će u priobalnim krajevima temperature kretati između 30-35 stupnjeva.

Vrhunac toplinskog vala očekuje se sljedeće srijede, kada bi u Kninu temperatura mogla doseći i 41 stupanj Celzija. U Zagrebu će u istom periodu biti između 35 i 39 stupnjeva, dok će Rijeka, Split i Dubrovnik imati temperature oko 30 stupnjeva. Naravno, to će biti vrijednosti izmjerene u hladu...

Popularni Članci