Andro Vlahušić o presudi i ponovnoj kandidaturi za gradonačelnika

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić u intervju za Jutarnji list komentirao je presudu kojom je osuđen na godinu dana uvjetno, kao i mogućnost povlačenja sa pozicije gradonačelnika. Andro Vlahušić, aktualni dubrovački gradonačelnik istaknuo je da presuda suda još uvijek nije pravomoćna, da se ne osjeća krivim te da se ne misli povući s mjesta gradonačelnika.

Na pitanje o ponovnoj kandidaturi na to mjesto spremno odgovara da tu odluku donose sva tijela HNS-a, ali da će ipak uzeti malu pauzu od petnaestak dana nakon koje će donijeti konačnu odluku o kandidaturi. Ukoliko ostane kandidat smatra da u izbore ne ide s velikim teretom presude koja je donesena jer :- "nikada nije učinio nikakvo nemoralno djelo".

U intervju Vlahušić je otvoreno kritizirao rad Društva prijatelja dubrovačkih starina, te ih prozvao da su i oni dali milijun kuna javnog novca, kojeg godinama ubiru od ulaznica za zidine, a njih nitko ne tereti iako je podnesena prijava i protiv njih.

Smatra da bi se imovina Grada Dubrovnika trebala iz privatne udruge (Društvo prijatelja dubrovačkih starina) prebaciti u gradsku, jer udruga upravlja imovinom od koje je samo ove godine zaradila 50 milijuna kuna, a taj bi se novac prema njegovom mišljenju trebao nalaziti u gradskom proračunu.

Iako je Andro Vlahušić 2009. godine sa Društvom prijatelja dubrovačkih starina potpisao, da Društvu ide 50 posto novca od prihoda, ipak ističe da od tada vodi konstantnu borbu sa Društvom.

Njegov cilj je da se zastava Svetoga Vlaha vijori na dubrovačkim zidinama.

Popularni Članci