BDP PORASTAO VIŠE OD OČEKIVANJA: Prekinuli smo dužničko ropstvo i počistili nered koji je ostavio HDZ

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Zarko Basic/PIXSELL
Ministar financija Boris Lalovac oglasio se povodom objave Državnog zavoda za javnu statistiku i porasta BDP-a te naglasio kako je za sve kriv HDZ

Hrvatsko gospodarstvo poraslo je u drugom tromjesečju 1,2 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je znatno brži rast nego u prethodnom kvartalu i iznad svih očekivanja.

Povodom toga oglasio se i ministar financija Boris Lalovac.

"Dužničko ropstvo građana, koji su imali kredite u švicarcima, je gotovo i stvorena je prilika da mnoge obitelji krenu naprijed.

Vezana vijest

dobra vijest Više od očekivanja: BDP u drugom kvartalu porastao za 1,2 posto

Rast BDP-a od 1,2 % dokaz je da smo počistili nered koji je ostavio HDZ. Rekordna turistička sezona, najniža stopa nezaposlenosti u posljednjih 6 godina, rast izvoza za 12% i uvođenje reda u porezni sustav temelj su daljnjeg rasta Hrvatske", kazao je Lalovac u priopćenju.

"Ova Vlada uhvatila se u koštac s najvećim izazovima koji su godinama usporavali zemlju i za njih smo pronašli rješenja. Obećali smo rast gospodarstva koji se sada ostvario. Obećali smo uhvatiti se u borbu s „(ne)kulturom neplaćanja“, bilo da se radi o porezima, doprinosima ili obvezama prema vjerovnicima u gospodarskom poslovanju kako bismo zaštitili radnike i pomogli poduzetnicima. To smo i učinili.  Sad nitko više nije iznad zakona, a država naplatom poreza osigurava sredstva koja joj omogućuju obavljanje najvažnije uloge - brige za građane. Briga za građane je i dano obećanje da ćemo riješiti problem švicarskog franka i on je sada riješen", naglasio je ministar financija.

"Građani, a ne kapital i banke, za nas su na prvom mjestu. Prije četiri godine bankama se dopuštalo da rade što god požele i iskorištavaju obitelji navodeći ih na zaduženja koja su ih dovela do ruba. Banke su nam važan partner, ali ne smiju nikada biti iznad ljudi. Konverzijom švicaraca u euro taj problem bit će riješen i te će obitelji napokon krenuti dalje", napomenuo je Lalovac.

"Ipak, ne smijemo nikada zaboraviti kaos koji je HDZ ostavio iza sebe. Kaos koji je doveo do neplaćanja poreza i drugih obaveza, kaos koji je doveo do kraha gospodarstva i kaos koji je zadužio hrvatske građane.

Hrvatska danas raste i nema povratka na staro", zaključio je ministar financija.

Cijeli tekst pročitajte na rtl.hr.

Popularni Članci