GUŽVA ISPRED REMETINCA Sanader danas izlazi na slobodu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Nekadašnji šef HDZ-a i premijer, Ivo Sanader nakon što je protekle tri godine proveo u zatvoru, danas izlazi na slobodu. Odlučio je tako Županijski sud nakon što je Ustavni sud zaključio da je Vrhovni sud Sanaderu nezakonito produljio istražni zatvor kada je 30. rujna 2015. ukinuo nepravomoćnu prvostupanjsku presudu u slučaju Fimi media.

Zamjenica ravnatelja Uskoka Željka Mostečak kazala je da je Županijski sud ukinuo istražni zatvor pozivajući se isključivo na odluku Ustavnog suda, koju tužiteljstvo iščitava na "malo drugačiji način". "Smatramo da je ukidanje istražnog zatvora apsolutno zakonski neutemeljeno. Naravno imamo mogućnost žalbe višem sudu, ali nažalost kao 'jocker' nemamo Ustavni sud", kazala je Mostečak, a piše Index

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić pojasnio je da će Sanader izaći iz Remetinca nakon što se napisana odluka izvanraspravnog vijeća dostavi u zatvor, a on se razduži i obavi potrebne formalnosti.

Kako je kazala Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković, Sanaderu se vraća putovnica jer ne postoji mogućnost od bijega! Sanader izlazi bez jamčevina i bez mjera opreza. Sloković je kazala kako se mora razdužiti u Remetincu i može na slobodu.

Na odluku izvanraspravnog vijeća nezadovoljna strana ima pravo žalbe, ali ona ne odgađa izvršenje.

Popularni Članci