HNS POZDRAVLJA PLENKOVIĆEVU NAJAVU: Odgoda poreza na nekretnine trenutno je najmudrije rješenje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U razgovoru s našim partnerima u Vladi došli smo do zaključka da država i jedinice lokalne samouprave, a ni građani, u ovom trenutku nisu spremni za uvođenje poreza na nekretnine i zato HNS pozdravlja najavu premijera Andreja Plenkovića o odgodi uvođenja ovog poreza, priopćili su iz HNS-a.

I u ovom slučaju pokazalo se da jedino argumentirana i zrela rasprava među partnerima može iznjedriti kvalitetna i mudra rješenja. HNS sa svojim partnerima ne komunicira putem medija, nego s njima razgovara. Upravo to znači izlazak iz ideoloških rovova i stavljanje sadržaja u prvi plan.

HNS smatra da će uvođenje poreza na nekretnine biti moguće tek u trenutku kada svi preduvjeti budu zadovoljeni i posloženi i kada država za to bude spremna na svim razinama, uključujući i sve jedinice lokalne samouprave. U ovom trenutku odgoda je svakako najmudrije i najbolje rješenje.

Podsjećamo, kao dosljedna stranka HNS svoj stav o porezu na nekretnine nije mijenjao. Mi kao liberali generalno težimo manjim porezima te jeftinijoj i efikasnijoj javnoj upravi. Kao partner u Vladi Kukuriku koalicije HNS je načelno podržao napor Ministarstva financija da se slijedi najbolja europska praksa u oporezivanju nekretnina, a glavno protivljenje temeljilo se na recesiji. Bilo kakav namet u vremenu općeg pada standarda građana HNS-u je bio i ostao apsolutno neprihvatljiv. U ovom trenutku prevladava stav da nisu zadovoljeni svi preduvjeti za ovakav korak, tvrde iz HNS-a.

Saborska zastupnica HNS-a Marija Puh najavila je daljnje kontinuirane razgovore s HDZ-om u cilju pronalaska što boljeg rješenja za građane po ovom pitanju.

Popularni Članci