HRVATSKI NOVINAR Do sada je vladala šutnja o Gazdinim poslovima, a sada se vade tekstovi iz ladica

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lupiga.com
Hrvatski novinar Saša Kosanović napisao je na Facebooku status o priči koju je radio o Agrokoru, odnosno o tome da Agrokor nije dozvolio na svojoj farmi u Stajićevu osobriti postavljanje male spomen ploče. Nakon toga je dobio poziv tadašnjeg direktora HRT-a te ipak objavio priču. Status prenosimo u integralnom obliku. 

Prije par godina radio sam za Hrvatsku uživo reportažu o Agrokoru, koji nije želio na svojoj farmi u Stajićevu pored Zrenjanina, gdje su bili smješteni zarobljeni branitelji Vukovara, odobriti postavljanje male spomen ploče. Postavljanje ploče, molila je jedna braniteljska udruga, koja je organizirala i dolazak 200 bivših korisnika usluga logora Stajićevo na postavljanje ploče.

Iz Agrokora su najprije lagali kako ta farma uopće nije u njihovom vlasništvu, a onda se na noge digla i veteranska desnica u Srbiji, pa je srpska vlast izišla iz cijele priče, rekavši kako se "sigurnosna situacija pogoršala." Ukratko od pokušaja "suočavanja s prošlošću" nije bilo ništa, ali sve ovo pričam zbog toga što me usred prepiske s lažovima iz Agrokora na raport pozvao tadašnji direktor HRT-a, koji mi je rekao da razmislim kako ću napraviti reportažu, jer Gazda plaća 30 posto naših reklama.

Reportažu sam napravio kako sam htio, naravno i nije mi se ništa tada dogodilo. Međutim, bilo je to vrijeme kada je u hrvatskim medijima vladala apsolutna šutnja o Gazdinim poslovima, gomilanju dugova, neplaćanju, uništavanju malih proizvođača, otvorenom reketu onih koji su na njegove police plasirali proizvode itd. Godinama su mediji, zbog love koja se u njih slijevala od marketinga šutili o čovjeku, kojeg je Ivica Đikić Krstio kao Direktora Jugoslavije. Ovih dana "topli zec" je dočekao i Gazdu.

Danas se pera oštre i stari tekstovi vade iz ladica. Znam ja nas, jebo ti nas!

Popularni Članci