PRAVAŠI UOČI DOLASKA VUČIĆA 'Prosvjedujemo, tražimo ispriku Dubrovniku i Hrvatskoj'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ispred Hrvatske stranke prava Dubrovačko - neretvanske županije povodom najave dolaska premijera Srbije Aleksandra Vučića u Dubrovnik priopćenje za javnost uputio je kandidat za Sabor Ivica Cumeljan. Priopćenje pravaša prenosimo u cijelosti. 

'Hrvatska stranka prava Dubrovačko - neretvanske županije  oštro prosvjeduje i najavljuje daljnje i još snažnije mjere povodom dolaska srpskog premijera Aleksandra Vučića u Dubrovnik na Croatia summit koji se održava 25. i 26. kolovoza.

Podsjećamo Aleksandra Vučića da je Grad Dubrovnik razaran od strane JNA i srpskih te crnogorskih paravojnih postrojbi te da su se crnogorske vlasti  ispričale, a srpske zvanične vlasti do danas to nisu učinile te zahtjevamo da najprije uputi isprike Dubrovniku i Hrvatskoj, nakon toga obiđe muzej Domovinskog rata na Srđu gdje će kroz fotografije uvidjeti djelo svojih paravojnih formacija te nakon toga se može razgovarati o visini ratne odštete.

Nakon toga zahtjevamo da Republika Srbija suspendira zakon  temeljem kojeg uhićuje hrvatske branitelje ukoliko se zateknu na prostoru Republike Srbije.

Na kraju, poručujemo Predsjednici Republike Grabar Kitarović da nije primjereno ljubiti se s onima koji su vršili agresiju na državu  kojoj je na čelu, nije ni korektno prema žrtvama te agresije!

Podsjećamo gospođu Predsjednicu da smo zamjetili poljubce u Dalju kad se izbjeglo  pokloniti žrtvama hrvatskih policajaca, ali Dubrovnik to neće dopustiti.'

Ispred Hrvatske stranke prava DNŽ kandidat za Sabor RH Ivica Cumeljan

Popularni Članci