I SPLIT PREUZIMA VLADIN POVJERENIK Vijećnici jednoglasno protiv prijedloga proračuna

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivo Cagalj/PIXSELL
Splitsko Gradsko vijeće u utorak je, jednoglasnom odlukom svih nazočnih 30 vijećnika, s dnevnog reda sjednice povuklo točke vezane uz prijedlog za prihvaćanje gradskog proračuna za 2017., pa će Vlada imenovati povjerenika za Split s obzirom da krajem ožujka istječe tromjesečni rok o privremenom financiranju grada.

"Ako se do 31. ožujka ne prihvati gradski proračun za ovu godinu, to znači da će Vlada RH imenovati povjerenika za Split, a to imenovanje može se očekivati u sljedećih 10 ili 15 dana", izjavila je povjerenica za financije u splitskoj Gradskoj upravi Ljiljana Vučetić.

Grad Split je na privremenom financiranju do 31. ožujka, budući da Gradsko vijeće nije u prosincu prihvatilo prijedlog proračuna gradonačelnika Ive Baldasara.

Povlačenje s dnevnog reda 'proračunskih točaka' predložio je Petar Škorić u ime Kluba vijećnika HDZ-a. "Za proračun se glasa ozbiljno i smisleno, a toga nažalost u ovom slučaju nema", poručio je Škorić i pozvao vijećnike, kako se izrazio, vladajućeg SDP-a i HNS-a da se najprije izjasne hoće li podržati predloženi gradski proračun.

"Ako su vladajući spremni podržati proračun, neka se odmah na početku sjednice izjasne i neka onda te točke ostanu na dnevnom redu. Ali, ako neće, onda skinimo te točke s dnevnog reda i ne radimo danas predizborni cirkus na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u ovom sazivu", istaknuo je.

Potom je uslijedilo glasovanje na kojem je svih 30 nazočnih vijećnika izglasalo povlačenje tih točaka s dnevnog reda, a jednoglasno je odlučeno i o povlačenju točaka koje se odnose na izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana (GUP).

U raspravama su vijećnici i SDP-a i HDZ-a isticali kako je nelogično da se o izmjenama i dopunama GUP-a odlučuje na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u ovom sazivu, uoči svibanjskih lokalnih izbora.

"GUP treba dočekati novog splitskog gradonačelnika i novo Gradsko vijeće", kazao je Škorić.

Više pročitajte OVDJE.

Popularni Članci