KOLINDA KAKVU JOŠ NISTE VIDJELI Stigla u Dubrovnik, čitala priču, raspričala se s djecom (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović stigla je u Dubrovnik zbog obilježavanja Dana branitelja, a u poslijepodnevnim satima posjetila je Osnovnu školu Marina Getaldića s ministrom branitelja Tomom Medvedom i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Mirkom Šundovom kao i gradonačelnikom Androm Vlahušićem, županom Nikolom Dobroslavićem, predsjednikom Gradskog vijeća Matom Frankovićem i zamjenicom gradonačelnika Tatjanom Šimac Bonačić.

Tom je prilikom pozdravila prisutnu djecu koja su joj postavljala pitanja od čega se najviše njih odnosilo na njenu dužnost predsjednice RH, a također je i pročitala dio priče 'Ribar Palunko i njegova žena' koju je napisala Ivana Brlić Mažuranić.

'Na današnji dan prije 25 godina grad je bio pod žestokim napadom agresora, ali hrabri branitelji iz Dubrovnika i drugih dijelova Hrvatske obranili su ovaj grad i omogućili da mi možemo danas sjediti i razgovarati u miru i slobodi, i zato sam im zahvalna, a vjerujem i vi,' kazala je Grabar Kitarović, a mladima poručili kako su oni budućnost grada i zemlje. Nadalje, kazala je kako je iz tog razloga važno čitati i truditi se, a kazala je ponešto i o projektu 'Hrvatska čita' koji je pokrenut kako bi se mladima približilo bogatstvo riječi. Osim toga, upozorila je na poražavajuće podatke prema kojima većina odraslih Hrvata ne pročita ni jednu knjigu godišnje.

Kako se Grabar Kitarović snašla u čitanju priča djeci, pogledajte u videozapisu.

RODITELJI U ŠOKU Predsjednica Kolinda dubrovačkoj djeci u vrtiću dijelila srpske čokoladice (FOTO)

Popularni Članci