KRIZA VLASTI Bačić traži da se Orepićevom izjavom pozabave državna tijela

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Ministar unutarnjih poslova, Vlaho Orepić, obratio se javnosti nakon odluke premijera Andreja Plenkovića o njegovu razrješenju.

'Prvo što želim naglasiti je to da se Republika Hrvatska nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi i da narod više nego ikad treba odmah promptno reagirati, jer se radi o svojevrsnoj uzurpaciji vlasti', rekao je Orepić na početku svoga obraćanja te naglasio kako je dilema o njegovoj ministarskoj poziciji na parlamentarnoj većini. 

U svom obraćanju dotaknuo se i ministra financija Zdravka Marića te Agrokora. 'MOST ne ruši Vladu, već gospodin Plenković ruši ambijent gdje se odgovornost treba lokalizirati na konkretna imena i prezimena, kad je u pitanju stanje u Agrokoru. Ovo veze nema sa zaštitom Marića, nego drugih političkih aktera, koji su kreatori ovih politika. Zna se tko su bili ministri financija i kad je Agrokor rastao. Bilo bi dobro da gospođa Dalić, mislim da je dosta upućena u odnos države i Agrokora u tom periodu, jer mislim da je politički manevar Plenkovića zaštita nje i njenih mentora koji su očito i njegovi mentori', kazao je Orepić.

Za kraj je poručio: 'Policija radi svoj posao, a Hrvatska je sigurna zemlja.'

Na istup Vlaha Orepića za saborskom govornicom osvrnuo se HDZ-ov Branko Bačić koji rekao kako Orepić poziva narod na državni udar. 'Bi li se izjavom ministra Orepića trebala pozabaviti neka tijela? Orepićeva izjava je udar na ustavnopravni poredak Republike Hrvatske, Petrov bi trebao isključiti Orepića iz Mosta i ograditi se', rekao je predsjednik dubrovačko-neretvanskog HDZ-a.

Popularni Članci