MEĐUNARODNI DAN MLADIH Od koncerata mladih bendova do prigodnih druženja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Informadur je uputio poziv koji prenosimo u cijelosti. 

Pozivamo vas na proslavu Međunarodnog dana mladih koja započinje svečanim otvaranjem Centra za mlade u subotu, 12. kolovoza s početkom u 10.00 u novim prostorijama bivšeg hotela Stadion (Bazen Gruž) u organiziciji Informadura –informativnog centra za mlade grada Dubrovnika.

Centar za mlade se prigodno otvara na Međunarodni dan mladih. Odluka o obilježavanju Međunarodnog dana mladih donesena je ne tako davne 1999. godine. Dana 17. prosinca Generalna skupština Ujedinjenih naroda u svojoj rezoluciji je prihvatila preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da će 12. kolovoza biti proglašen Međunarodnim danom mladih. Od 2000. godine do danas taj se dan kontinuirano obilježava.

Otvorenje dubrovačkog Centra za mlade veliki je korak za lokalnu zajednicu kojim će mladi i udruge napokon dobiti adekvatan prostor za edukativni i zabavni sadržaj. To je mjesto koje pruža prijateljsko, otvoreno i podupiruće okruženje za mlade ljude, bez obzira na njihove interese ili iskustva.

Grad Dubrovnik u suradnji s Udrugom za mlade Maro i Baro i njenog glavnog programa Informadura -informativnog centra za mlade, čiji će novi ured biti smješten unutar Centra, i ove godine organizira osebujan program povodom proslave Međunarodnog dana mladih.  Uz suorganizaciju brojnih partnera (Sportska udruga Komolac, Klub za mlade „Orlando“, AŠD Orašac, Kinematografi Dubrovnik, DURA, Centar za karijere mladih- CKM)  odvijati će se brojne kako zabavne tako i edukativne aktivnosti od 12. do 14.kolovoza na različitim lokacijama.

 

U nastavku pogledajte program u cijelosti:

Subota 12.8.
10.00 Bazen Gruž
Svečano otvaranje Centra za mlade uz prigodni glazbeni program i izložbu
Predstavljanje Centra za mlade

19.30 Kino Slavica
Rock koncert mladih bandova
Nastupaju:
19.30 - 20.00 Dapal
20.15 - 20.45 Funky Monkey    
21.15 - 22.15 Material damage

Nedjelja 13.8.

10.00 Orašac
Druženje u Klubu za djecu i mlade Orašac


Ponedjeljak 14.08.

10.00, Centar za mlade
Tribina: Lokalni program za mlade Grada Dubrovnika "Mladi i Grad skupa 2017-2020"
11:30 
Info-radionica DURA-e: Radionica natječaja 'Podrška programima usmjerenim mladima', financiranog iz Europskog socijalnog fonda.


21.00, ACI Marina
Plesno-glazbeni program u Klubu za mlade Komolac
Nastupaju: 
Zaratino band 
Dubrovački plesni klubovi i udruge: Convivo, 3V, Umjetnička škola Luka Sorkočević, Plesni studio Lazareti, Zumba Kids Dubrovnik, Zumba Dubrovnik

Više informacija možete pronaći ovdje.

Za sve ostalo, stojimo na raspolaganju.

Popularni Članci