MUP POOŠTRAVA POSLOVANJE: Iako niste vozač, čekaju vas drakonske kazne

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Pervan
Policijska uprava osječko-baranjska najavila je rat biciklistima i pješacima koji se ne pridržavaju prometnih pravila. Od sada se više nikog neće upozoriti kada učini kakav prekršaj, nego će odmah dobiti kaznu. 

"Ovo je izvanredna situacija i više nema upozoravanja! Cijele prošle godine u prometu je poginulo 13 osoba, a u prvih devet mjeseci ove godine već smo na broju 31, što je gotovo osam četveročlanih obitelji. Od ukupnog broja poginulo je sedam pješaka i šest biciklista. Biciklisti su bahati, kreću se kuda i kako hoće, a u noćnim i uvjetima smanjene vidljivosti ne nose reflektirajuće prsluke niti imaju svjetla na biciklima”, pojasnio je odluku policije voditelj Sektora za sigurnost cestovnog prometa Berislav Horvatić.

Kroz promet sa slušalicama u ušima

Horvatić ističe da ni pješaci ne poštuju pravila, da ne gledaju kad prelaze cestu, te da isto kao i vozači bicikala svi u ušima imaju slušalice pa ne mogu ni čuti što se oko njih događa.

“Građani kažu da nas je puno na cestama, a bome će nas biti i više! Uskoro ćemo oformiti i mobilni tim koji će 24 sata biti na terenu. Među svima u prometu vlada neki komoditet, iako nije jasno zašto. U prvih devet mjeseci ove godine izdali smo oko 26.300 upozorenja, ali to očito nije pomoglo da se stanje vrati u normalu”, kazao je Horvatić.Izvorni članak možete pronaći ovdje

Popularni Članci