Muškarac koji se sukobio s nećacima HDZ-ovog gradonačelnika odlazi s Korčule: 'Ovdje se više ne osjećamo ugodno'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivan Šegedin, Korčulanin koji se na Silvestrovo sukobio s nećacima Andrije Fabrisa, HDZ-ovog gradonačelnika Korčule, zbog bacanja petardi i provale u dvorište, ogorčen je situacijom u gradu. Otkrio je kako on i supruga razmišljaju o odlasku iz Korčule.

"Ozbiljno razmišljamo o prodaji ili najmu kuće. Naprosto, ovdje se više ne osjećamo ugodno. Nemamo zaštitu policije, zakoni se selektivno provode. Kada prijaviš percepira te se kao neprijatelja. Zbog obaveza moja djeca moraju kroz tu ulicu dnevno proći najmanje tri puta dnevno. Alternativa će biti prelazak prečicom preko županijske ceste i rizik da ih zgazi auto. Druga stvar je da djeca očito ovdje neće naučiti ništa dobro. Vlasništvo se ne poštuje, dok te cipelare 20 svjedoka stoji i gleda prekriženih ruku i poslije tvrdi da nisu ništa vidjeli. A ovi nasilnici su ipak nagovještaj nove generacije. Može ići samo na gore", kazao je Šegedin za Index.hr.

Kako je Index već pisao, u ranim jutarnjim satima 31. prosinca zaiskrilo je zbog buke iz obližnjeg kafića u kojem su slavili sudionici vaterpolo turnira Četiri škoja. Šegedinovi su zvali policiju radi buke, požalili su nam se kako je te večeri policija vrlo nevoljko reagirala te da su kafić zatvorili tek u 2 sata. Sumnjaju da su policajci otkrili da su stigli upravo po njihovom zahtjevu.

Nakon toga je grupa predvođena vaterpolo trenerom PKP Korčula provalila u dvorište Šegedinovih te su im na ulazna vrata bacali petarde. Ivan je izjurio iz kuće i pronašao nasilnike ispred kafića. Kazao nam je kako su ga napali i oborili na pod te počeli cipelariti dok je to sve gledala njegova osmogodišnja kćer koja je dotrčala za tatom bosa u pidžami. Vrištala je: "Pustite mi tatu!"

Pred kafić je stigla i Ivanova supruga sa sjekirom. Svi su bili u šoku od buke i petardi. Policija se ponovno pojavila pred kafićem. Šegedinovi su se požalili na njihovo postupanje. Jedan član obitelji otkrio nam je da ju je policajac zapitao: "Jeste li sigurni da ih želite prijaviti?" Sumnjaju da je zbog gradonačelnikovih nećaka policija vrlo nerado postupala i da te večeri nisu ni uzeli izjave od prijavljenih osoba.

Gradonačelnik Fabris ustvrdio je za Index kako su momci napravili glupost i da on osobno ništa nije intervenirao. Policija je izvijestila kako je podnijela prekršajne prijave, ne samo protiv prijavljenih napadača, nego i protiv Šegedina i njegove supruge.

Popularni Članci