Nevjerojatan je razlog zbog kojeg je policija ove Dubrovčane pritvorila u Splitu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Policija je provodila novi zakon

Trojica Dubrovčana prošlog su tjedna otišla u Split pogledati utakmicu Hajduka u uzvratu pretkola Lige UEFA-e. Prilikom dolaska na Poljud, prije samog ulaska na stadion, zaustavila ih je policija, te im je provjerila razinu alkohola.

Pošto su napuhali preko 0,5 promila, policija ih je pritvorila do završetka utakmice. Iako ovi Dubrovčani godinama idu na utakmice i nikad nisu sudjelovali u nikakvim neredima, prema važećem Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, samo alkoholizirano stanje je prekršaj, čak i kad se ne izaziva nikakav nered.

Naime, članak 4. spomenutog zakona kaže kako se protupravnim ponašanjem u smislu ovog zakona smatra pokušaj ulaska, dolazak i boravak na prostoru športskog objekta u alkoholiziranom stanju iznad 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka.

Pošto je policija utvrdila da imaju više alkohola u sebi od razine koju zakon propisuje, umjesto na utakmicu otišli su u pritvor, ali ne samo to, nego im je i napisana kazna.

Za Dubrovački dnevnik kazali su da ne znaju kakva će biti kazna, ali sudeći prema sličnim primjerima iz Hrvatske, mogli bi alkoholizirano stanje na Poljudu platiti čak 4 tisuće kuna.

Ovim tekstom želimo ukazati svim ljubiteljima nogometa i drugih sportova da, ako se zaigraju s alkoholom prije početka utakmice, to zadovoljstvo možda na kraju plate par tisuća kuna.

Iako zaista zvuči nevjerojatno da su osobe napravile protuzakonito djelo samo zato jer su malo više popile, a nisu radile nikakav nered, prema važećem Zakonu to jest protupravno djelo s lijepim financijskim posljedicama.

Popularni Članci