O NJEMU BRUJI CIJELA ZEMLJA Ovo su Pernarove najjače fore koje je izgovorio u Saboru

Autor: dubrovackidnevnik.hr
“Ajme, ne opet Pernar. On će od Sabora napraviti cirkus. Trebalo bi ga zaključati u sobu”, šalili su se u saborskom kafiću njegovi kolege suočeni s time kako izgleda uživo Pernarovo obećanje.

A lider Živog zida Ivan Pernar obećao je Saboru pokazati kako izgleda “revolucija”, snaga saborskog zastupnika koji nije uhljebnik i koji će do krajnjih granica iskoristiti sve zakonske mogućnosti. Jučer do podne Pernar se 46 puta javio za riječ i ostvario minutažu kakvu mnogi nisu u četiri godine mandata, toliko da ga je jučer popodne potpredsjednik Sabora Milijan Brkić ispratio riječima kako se nada da će se smiriti preko vikenda. Pernar obilato koristi sve što mu Poslovnik nudi: javlja se za riječ pojedinačno u raspravi, za uvodnu i završnu riječ u ime Kluba, a nije propustio priliku ni za jednu repliku. U samo pet saborskih dana Pernar je okupirao govornicu: elaborirao je svoje stavove o Americi, NATO-u, Iraku, Izraelu, Hitleru, staru Vladu nazvao je zločinačkom, novu marionetskom, Martinu Dalić prozvao glasnogovornicom krupnog kapitala, medije zlim silama, divio se svojoj hrabrosti i prozivao kolege hohštaplerima i kukavicama...

Politolog i profesor na Sveučilištu u Dubrovniku Pero Maldini ulogu Ivana Pernara u Saboru usporedio je s onom koju su u srednjem vijeku na kraljevskom dvoru imale dvorske lude: “A bile su sve samo ne lude - govorile su istinu koju kralj nije želio čuti, a mnogi dvorjani se nisu usudili izgovoriti iz straha da će pasti u nemilost ili izgubiti glavu. Pernar je u pozitivnom smislu preuzeo na sebe tu ulogu koja je neugodna za vlast, ali i oporbu jer je baca u sjenu, ali pitanje je koliko će dugo imati snage da je igra do kraja - jer se već sada vidi da mu nedostaju argumenti. Koliko god bio iritantan ostalim zastupnicima sa svojim agresivnim nametanjem, on je dobrodošao onoj publici koja vjeruje da se odluke donose u Saboru”, piše Jutarnji.hr.

Pernarov kutak

- Ako mi sudi HDZ, imam šanse kao pas Medo.

- Da nije bilo Tomislava Karamarka, ja nikad ne bih bio u Saboru. Ovom mu prigodom zahvaljujem.

- Drage dame i gospodo, ja ne plaćam pretplatu državnoj televiziji i nikada nisam prijavio TV uređaj. Pozivam i vas da odjavite svoje TV prijamnike.

- Bojim se da moje riječi ne padaju na plodno tlo u Saboru, da je ovo vama sve smiješno i podrugljivo, ali ljudima koji kopaju po smeću, ljudima koji čekaju u redovima pred pučkom kuhinjom i ljudima koji skupljaju boce - ovo nije smiješno, a vama jest.

- Nadam se da ćete se opametiti, da ćete se obračunati s korupcijom u vlastitim redovima jer mi znamo svi da nije Ivo Sanader jedini koji je krao. Vi ste sve svalili na njega i on je bio kriv za sve i koga god su ulovili s prstima u pekmezu, on je samo rekao: ‘Tako mi je rekao Ivo Sanader’. I on je sad teško bolestan, njemu je loše, a vama svima je dobro.

- Molim vas, gospodine Petrov, ja imam širinu. Od mog djede stric je bio zastupnik u Skupštini Kraljevine Jugoslavije, bio je doktor prava. Molim vas da mi ne sužavate, moja mama je doktor medicine, moj otac je građevinski inženjer. Molim vas da imate poštovanja prema meni i da mi dozvoljavate da govorim.

- Prema Petrovu sam mislio biti suzdržan, ali nakon dvije odluke koje su išle s ciljem subverzije naše organizacije, a Ministarstvo uprave je pod kontrolom Mosta, on je u mojim očima izgubio svaki kredibilitet.

- Gospodo, ja sam mlad čovjek, ne sjećam se kako je bilo u doba Josipa Broza Tita, ali sam siguran da Tito nije imao toliko medijskog prostora u Dnevniku koliko danas ima HDZ.

Popularni Članci