OTVORENA NOVA SEZONA Plivači Juga osvojili deset medalja u Šibeniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PK JUG
Plivači Juga otvorili su novu sezonu 2017/18 nastupom na mini Grand prix mitingu „Sv.Mihovil“ koji se održao u subotu i nedjelju Šibeniku.

Nastupilo je ukupno 409 natjecatelja iz 21 kluba. Jug je nastupio sa 34 člana, koji su ovojili ukupno deset medalja od kojih su četiri zlatne, pet srebrenih i jedna brončana.

Najuspješniji predstavnik Juga na ovom natjecanju bio je mlađi kadet Vlaho Nenadić koji je osvojio čak tri zlatne i jednu srebrenu medalju. Zlata je osvojio u disciplinama 100 leđno, 200 leđno, 400 slobodno i srebro na 800 slobodno.

Mlađi kadet Ivan Zeko doplivao je do zlatne medalje u disciplini 200 prsno, srebra na 100 prsno te je na 100 slobodno zauzeo 7.mjesto.

Kadet Marko Baletin osvojio je srebro na 400 slobodno, broncu na 100 leđno,a u disciplinama 200 leđno i 200 mješovito je zauzeo 5. i 6. mjesto te je osvojio prva tri boda za sezonski Mini GP poredak.

Mlađi kadet Roko Zvone bio je srebreni na 100 delfin te je zauzeo 4.mjesto na 100 slobodno i 7.mjesto na 100 leđno, Maro Šušić osvojio je srebro na 100 slobodno te je zauzeo pet mjesta u disciplinama 100 prsno, 100 leptir i 100 leđno. Treba napomenuti da je Maro ulazno godište mlađih kadeta.

Plasmane među prvih osam još su ostvarili:

Mara Moretti zauzela je 4.mjesta na 100 prsno i 100 leptir te 8.mjesto na 100 slobodno, Marta Lukšić zauzela je 4.mjesto na 200 leptir i 6.mjesto na 100 leptir, Andrija Cetinić zauzeo je 5.mjesto na 200 leptir, Juraj Barčot zauzeo je 7.mjesto na 400 slobodno, Antonia Šurković je zauzela 8.mjesto na 100 leđno i Bruno Damić zauzeo je 8.mjesto na 200 prsno.

Inače, po HPS-ovom Mini Grand Prix sistemu za kadete i mlađe kadete održava se ukupno 8 natjecanja tijekom sezone, od kojih četiri u 25-metarskom, a četiri u 50-metarskom bazenu. Natjecatelji trebaju nastupiti na barem 6 natjecanja i to u raznolikim disciplinama da bi ušli u konačni poredak. Ideja je to kojom se navedenim mlađim dobnim kategorijama plivača žele omogućiti kvalitetna natjecanja tijekom cijele sezone na kojima bi nastupali u različitim tehnikama i dionicama, te se na taj način razvijali.

U Šibeniku su nastupili:

Marko Baletin, Juraj Barčot, Nikola Benić, Paulo Brač, Lovro Brač, Tonka Bušković, Andrija Cetinić, Luka Curić, Bruno Damić, Paula Damić, Elza Filipović, Ivan Kristović, Maroje Lukić, Marta Lukšić, Patricija Maleš, Matej Marković, Noa Miletić, Paula Miloslavić, Mara Moretti, Vlaho Nenadić, Ives Njavro, Maroje Purin, Sandro Radošević, Petra Rudinović, Toni Šarić, Antonia Šurković, Maro Šušić, Marko Tevšić, Zoe Tolj, Zita Tolj, Bruno Tošović, Marko Vuletić, Ivan Zeko, Marin Zeko, Roko Zvone.

Jugaši su u Šibeniku nastupili pod vodstvom trenera: Matijane Staničić, Ivana Bilića i Andreja Drobca.
Sljedeći nastup plivači Juga imaju 21.i 22.10. u Splitu gdje se održava Grand prix Jadran. Nastupaju seniori, juniori i mlađi juniori.

Popularni Članci