Učitaje prijašnje vijesti
UVOĐENJE REDA

NOVČANE KAZNE ZA IZOSTANKE? Evo kako će zastupnici morati pravdati svoje nepojavljivanje u sabornici

Svaki put kad neopravdano izostanu u dane kad Hrvatski sabor zasjeda, saborski će se zastupnici kažnjavati financijski tako da im se iznos paušala (od 1500 kuna) umanji za iznos tuzemne dnevnice, proizlazi iz rasprave o izmjenama i dopunama Zakona o pravima i dužnostima zastupnika koje je predložio Most.
U Zagrebu

BRAVO DOKTORE! Joško Glavić otvorio novi neurorehabilitacijski centar robotikom!

Iz Poliklinike Glavić na društvenim mrežama je izašlo priopćenje koje prenosimo u cijelosti
monetarna politika

JESMO LI SPREMNI? Kada bi Hrvatska mogla uvesti euro?

O tome treba li Hrvatska uvesti euro u svojoj analizi pozabavio se Euronews podsjećajući pritom da su nedavne krize uzdrmale eurozonu i zajedničku europsku valutu.
dugovi

ZDRAVSTVO NA KOLJENIMA 'Sustav nam je bolestan poput čovjeka koji danima dolazi na posao s visokom temperaturom i ignorira je'

Na stolu su svi oblici povećanja prihoda – skuplje dopunsko osiguranje, jačanje dodatnog osiguranja te uvođenje košarice standardnih zdravstvenih usluga i prebacivanje velikog dijela usluga u nadstandardne, dakle one koje ćemo dodatno plaćati. I za to se traži politički konsenzus
podaci porezne uprave

TRAŽE SASTANAK S MINISTROM Ugostitelji u prva tri mjeseca zaradili 140 milijuna kuna manje nego lani

Prema podacima Porezne uprave, ugostitelji su u prva tri mjeseca zaradili čak 140 milijuna kuna manje nego prošle godine. Posljedica je to povećanja PDV-a za s 13 na 25%.
hrvatska

NOVA GODINA, NOVI NAMETI Osim poreza na nekretnine, plaćat će se još jedan doprinos

Država se priprema za uvođenje jedinstvenog poreza na nekretnine. No, porezima tu nije kraj, jer nas od iduće godine čeka i uvođenje takozvane građevinske rente.
volim hrvatsku

OTVORENO PISMO HRVATSKOJ VLADI 'Vi ste krojači naše sudbine, poslušajte jecaje ljudi koje predstavljate!'

Jedna korisnica Facebooka na službenoj stranici Vlade RH objavila je otvoreno pismo o problemima s kojima se svakodnevno suočavaju stanovnici Hrvatske. Pismo prenosimo u cijelosti.
REFORMA

PRIJEDLOG STRATEGIJE SOCIJALNE SKRBI Mirovine će dobiti i oni koji nemaju dovoljno staža ili uopće nisu radili

Nacionalna mirovina - mirovina za starije od 65 godina koji nemaju dovoljno staža da bi ostvarili starosnu mirovinu ili ga uopće nemaju pa u starosti nemaju nikakvih primanja - mogla bi se u Hrvatskoj uvesti 2021. godine, a obuhvatit će osobe koje su najmanje 15 godina živjele u Hrvatskoj i nemaju nikakvih drugih izvora prihoda. Ostali uvjeti, prije svega oni vezani uz imovinski cenzus, te iznos nacionalne mirovine tek će se utvrditi.
poduzetništvo

ISPLATI LI SE BITI PODUZETNIK U HRVATSKOJ Plaćamo dvostruko veće kamate od ostatka Europe

Dobijete li u nekoj od banaka u Hrvatskoj 1,5 posto kamata na štednju, možete biti zadovoljni. No želite li poduzetnički kredit, plaćat ćete mnogo više kamate.
HRVATSKA EUROPARLAMENTARKA

DUBRAVKA ŠUICA O GUŽVAMA NA GRANICAMA 'Ulazak Hrvatske u Schengen je prioritet!'

Sve su hrvatske granice - ili vanjske granice Europske unije, ili vanjske granice Schengenske zone. Veliki je petak i dan kada putuju stotine tisuća Europljana - ujedno je i dan testa primjene striktnih schengenskih pravila na svim prilazima Hrvatskoj. O tome je u Studiju 4 govrila europarlamentarna zastupnica HDZ-a i EPP-a gospođa Dubravka Šuica.
gospodarstvo

PRIHODI U HRVATSKOJ Satnica u našoj zemlji daleko je od europskog prosjeka

To što smo se prije dvije godine odlijepili s dna i lani i preklani ostvarili gospodarski rast, nije se odrazilo na standard i plaće. Standardom smo sa 16.700 eura po stanovniku na 58 posto europskog prosjeka, a ni s plaćama se nismo proslavili.
ovršni zakon

BALON DUGOVANJA RASTE IZNIMNO BRZO Je li sada vrijeme za 'LEX OVRHA'?

Zarada na besramno visokim troškovima ovršnog postupka jedina je svrha Ovršnog zakona, tvrdi to sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Mislav Kolakušić.
pero mrnarević

ŽUSTRA RASPRAVA S PREDSJEDNICOM Dubrovčanin objasnio par stvari Kolindi Grabar Kitarović

Pero Mrnarević, Dubrovčanin koji je zauzeo prvo mjesto rang liste za upis na sveučilišni poslijediplomski doktorski studij politologije, na koji se prijavila i Kolinda koja je zauzela treće mjesto, opisao je kakvu je žustru raspravu vodio s predsjednicom još prošle godine. Vrijedi se podsjetiti u svjetlu situacije u kojoj se Kolinda, doduše prekasno, javila o temi Agrokora i poprilično izgleda promijenila svoj stav. 
Učitaj još vijesti