PO PRVI PUT U DUBROVNIKU Večeras akcija u sklopu koje će policija dijeliti poklone

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Europska noć bez nesreća obilježava se večeras, sa subote na nedjelju, po prvi put u Dubrovniku.

Cilj ove akcije je podizanje razine svijesti i odgovornosti mladih vozača u vožnji sukladno propisima, a poseban naglasak se stavlja na opasne posljedice vožnje pod utjecajem alkohola. Akcija je usmjerena prema vozačima u dobi od 18 do 26 godina, a sve to u organizaciji udruge Sigurnost u prometu, uz potporu Nacionalnog programa Sigurnosti cestovnog prometa MUP-a i pod pokroviteljstvom Europskog foruma mladih i organizacije Odgovorni mladi vozači.

Mladi će Dubrovčani tako večeras moći sudjelovati u dobrovoljnom testiranju ispred Culture cluba Revelin u caffe bara Street u Ulici Iva Vojnovića koje će provoditi volonteri udruge Sigurnost u prometu i studenata Fakulteta prometnih znanosti.

Sama akcija provodit će se tako da će volonteri odabrati grupe ljudi koji će dobrovoljno pristati kako neće piti. Također, dobit će i narukvice u cilju raspoznavanja, a ako se na kraju večeri utvrdi kako nisu konzumirali alkohol, dobit će poklon. U slučaju da ipak ne budu dosljedni svom obećanju, sugerirat će mu se da ne vozi.

Popularni Članci