POGINULI U POMORSKOJ NESREĆI Prijatelji obitelji Kobaš pokrenuli akciju pomoći

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/Pixsell, Nestali.hr, društvene mreže
Jela Kobaš (58) iz Velike Gorice jedna je od prvih nađenih žrtava pomorske nesreće koja se dogodila kod Šipana, a koja je odnijela sa sobom najmanje četiri života.

U gumenjaku na kojem je bilo devetoro ljudi, od kojih je četvero smrtno stradalo, dvoje ozlijeđeno, a za troje se još uvijek traga, bio je i njen sin Daniel Kobaš (39). Prema informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, Daniel Kobaš je četvrta identificirana osoba koja je izgubila život u stravičnoj pomorskoj nesreći.

Daniel Kobaš je sa svojom majkom Jelom stigao u Dubrovnik 'trbuhom za kruhom'. Inače, Kobaš je prošle sezone radio kao konobar u restoranu Bowa, dok je njegova majka trebala u istom restoranu početi raditi ove sezone. Oboje su se gumenjakom koji se sudario s brodom 'Danče', uz još sedam putnika, vraćali sa Šipana gdje su restoran pripremali za dolazak oko stotinjak gostiju. Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, to je prvi put kako su se djelatnici restorana vraćali s otoka noću jer su te večeri ostali dulje u restoranu.

Prema riječima preživjelih, Jela Kobaš je bila neplivačica pa je put sa Šipana za nju bio posebno stresan jer su uvjeti na moru bili nepovoljni, a valovi veliki. Kako je u ispovijesti za Dubrovački dnevnik izjavio preživjeli Velimir Šetka iz Kule Norinske, vozač plovila je pokušavao 'sjeći' valove kako bi ih što manje zapljuskivali, a zbog nemirnog mora su se svo vrijeme skrivali u gliseru što je, kako tvrdi Šetka, jedan od razloga zašto nisu vidjeli dolazak broda 'Danče' Lučke kapetanije.

Zbog tragedije koja je snašla obitelj Kobaš, njihovi prijatelji organiziraju humanitarnu akciju, a putem društvenih mreža su pozvali sve koji su u mogućnosti da novčano pomognu bratu Daniela odnosno sinu Jele Kobaš koji je prije nekoliko godina ostao i bez oca.

Pomoć je moguće uplatiti na broj računa:

HR2823600003234363210
Zagrebačka banka
MARKO SEVER

Popularni Članci