Posvuda alarm zbog oluja i drastičnih promjena vremena, a u Dubrovniku i dalje pakleno

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Nakon tjedna paklenih vrućina, u kojem su temperaturni rekordi padali iz dana u dan, u pojedinim dijelovima Hrvatske večeras napokon stiže osvježenje, ali i oluje.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, prvi dio dana u cijeloj će zemlji biti sunčan, vruč i vrlo vruć. Uz lokalni razvoj oblaka poslijepodne će u unutrašnjosti mjestimice biti pljuskova praćenih grmljavinom, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Navečer i u noći sa zapada jače naoblačenje uz češću kišu i pljuskove, koji će se proširiti na veći dio zemlje. Uglavnom suho zadržat će se uz obalu Dalmacije. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 34 i 40, a u gorju i u središnjim područjima od 30 do 34 °C.

U Slavoniji i Baranji očekuju se razvoji oblaka, mjestimice i pljuskovi, a lokalno prijeti i grmljavinsko nevrijeme. Također, i u sjeverozapadnim krajevima i u gorju mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, i to uglavnom poslijepodne, te osobito navečer kad se očekuje jače naoblačenje sa sjeverozapada.

U Dalmaciji će se zadržati pretežno sunčano i vrlo vruće, a u njenoj unutrašnjosti poslijepodne će postojati mogućnost lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjetar većinom slab jugozapadni i jugo. Najviša dnevna između 35 i 40 stupnjeva.

DHMZ

Popularni Članci