POZNATI GLUMAC O GAFU PREDSJEDNICE U DUBROVNIKU: 'Nakon takve izjave, sve što kaže, doživljavam neozbiljno'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Borna Filic/PIXSELL
Poznati bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović ne ustručava se komentirati društvenu i političku situaciju, a ovaj se put "bez dlake na jeziku" osvrnuo na odnose među narodima u BiH, kao i na izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o navodnoj radikalizaciji islama u susjednoj zemlji.

– Čitao sam knjigu Era praznine. Tamo kaže: "Doći će vrijeme kada će ljudi osvijestiti da mogu živjeti bez cilja i smisla." To se sada dešava. Lobotomija koja je izvršena nad ljudima je projekt. To je smišljeno, a unutar toga su i političari. Ne manipuliraju samo oni, nego i s njima manipulira međunarodna zajednica. Svi smo u krugu lutaka na koncu. Umjesto da se dogovorimo i civilizirano živimo unutar geografija koje su separatne, govorimo istim jezikom. Za moje filmove ne treba titl. Za filmove Nebojše Glogovca ne treba titl, za filmove Kreše Nikića i Leona Lučeva ne treba titl. Ne može meni biti bliži musliman iz Pakistana od Srbina iz Trebinja. Mi smo tu zajedno rasli. Netko hoće da ta granica prolazi kroz bračne krevete... – komentirao je Hadžihafizbegović na televiziji N1.
– Ja, kao i većina Bošnjaka, nemam problem, ja bih potpisao da mi Bogić Bogićević bude predsjednik do kraja života. Što me briga što je čovjek Srbin. To je problem kod fašista. Bošnjaci nemaju problema da ih drugi vode. Besmislena bi bila zemlja gdje je Izetbegović rekao da pravi fildžan-državu. Što će mi Bosna bez Mire Lazovića, bez Pepija Kljujića, one divne doktorice Zelenike iz Mostara, Martina Raguža... Ne treba mi takva BiH – rekao je glumac.

Govoreći o izjavi hrvatske predsjednice, prisjetio se incidenta sa srpskim čokoladicama. – Ja sam vjernik. Iz takve sam kuće, tako sam odgojen. Ja sam iz patrijarhalne muslimanske porodice. U kontekstu – tko ubije jednog čovjeka kao da je cijeli svijet ubio, a tko spasi jednog čovjeka kao da je svijet spasio. Što se tiče tih izjava, prvo – izjavu gospođe Kolinde ne bih shvatio ozbiljno jer je riječ o gospođi koja je izvadila čokoladicu Pionir iz Subotice u Dubrovniku i rekla da će istražiti odakle čokolada u paketu. Nakon te izjave, sve što govori ja doživljavam neozbiljno i ne analiziram – rekao je Hadžihafizbegović, a prenosi Večernji list.

Popularni Članci