PROGNOZA ZA IDUĆI TJEDAN Očekujte temperature nestvarne za ovo doba godine

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Olja Ljubišić
U ponedjeljak nas očekuje nova promjena vremena.

Nakon nekoliko tmurnih i kišnih dana okrenut će na jugo što će rezultirati porastom temperatura netipičnim za ovo doba godine. Temperature će ići do 15 stupnjeva Celzijevih. U unutrašnjosti i na zapadu zemlje, posebice na riječkom području i čitavoj Istri, moguća je kiša, dok će na istoku zemlje te na južnim dijelovima doći do razvedravanja.

U Slavoniji će već u ponedjeljak temperaturni maksimalac dosegnuti 15 stupnjeva Celzijevih. Temperature će rasti i u unutrašnjosti zemlje gdje se također očekuje oko 15 stupnjeva Celzijevih. U zapadnim će se predjelima još zadržati teški i kišni oblaci no i tamo će temperature biti u porastu. Tako se u Rijeci očekuje oko 13, Rovinju 16, a u Poreču 15 stupnjeva Celzijevih. Na jugu zemlje očekuje se nestabilno vrijeme uz moguću kišu, a dnevne temperature će se kretati od 13 stupnjeva koliko bi mogao biti dnevni maksimalac u Splitu i Makarskoj do 15 stupnjeva Celzijevih koliko se očekuje u Zadru. Na krajnjem jugu moguća je kiša uz dnevni maksimalac od 14 stupnjeva Celzijevih. Na sjeveru zemlje u ponedjeljak će se dogoditi najveća promjena vremena. Na tom će području temperature porasti i za 15 stupnjeva Celzijevih, odnosno maksimalne temperature ići će do 13.

U unutrašnjosti zemlje u utorak će prestati padati kiša, a temperature će još blago porasti. U Zagrebu se očekuje od 11 do 16 stupnjeva Celzijevih. Na području Čakovca i Varaždina dnevne temperature kretat će se od 9 do 15 stupnjeva Celzijevih. Koprivnica i Križevci mjerit će oko 16 stupnjeva Celzijevih.

Na istoku zemlje također toplije. Tako se u Vukovaru, Osijeku i Našicama očekuje 16 stupnjeva Celzijevih. Nad zapadnim dijelom zemlje mogući su još uvijek oblaci koji će donijeti kišu, a dnevni maksimalac ide do 14 na području Rijeke i Poreča te 15 oko Rovinja. Na području srednje Dalmacije prestat će padati kiša, a dnevni maksimalac doseći će 16 stupnjeva Celzijevih. Prema krajnjem jugu slično vrijeme uz moguća kišna razdoblja.

Južina koja će već od ponedjeljka donijeti toplije vrijeme u srijedu će donijeti kišu i to na području čitave zemlje. Nakon srijede očekuje nas postepeni pad temperatura koje će se do kraja tjedna spustiti na one koje će obilježiti današnji dan.

Popularni Članci