PROŠLA GODINA BILA JE NAJUSPJEŠNIJA U POVIJESTI Dubrovačka zračna luka među pet najuspješnijih u regiji

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Protekla godina obilježila je rast broja letova u cijeloj regiji, piše klix.ba, i proširenje kapaciteta zračnih luka, a na popisu 10 najprometnijih samo dvije nisu uspjele doseći 'čarobni broj' od milijun putnika, one u Podgorici i u Sarajevu.

Kroz beogradski aerodrom Nikola Tesla i 2017. godine prošlo je uvjerljivo najviše putnika, njih čak 5.343.420. Osim novog povijesnog rekorda u 2017. godini, koji je aerodromu u Beogradu donio povećanje broja putnika od devet posto u odnosu na 2016. godinu, 'Nikola Tesla' je proteklih mjeseci bilježio i apsolutne mjesečne rekorde u broju putnika. Najveće zasluge za to beogradska zračna luka može pripisati brojnim niskotarifnim i atraktivnim letovima.

Novim rekordom u 2017. može se pohvaliti i zagrebačka zračna luka koja je prvi put u svojoj povijesti premašila brojku od tri milijuna putnika u jednoj godini. Kroz Međunarodnu zračnu luku Zagreb lani je prošlo ukupno 3.092.047 putnika, što je rast od 11,8 posto u odnosu na 2016. godinu. Samo u prosincu prošle godine zabilježen je više od 10-postotni rast broja putnika, čemu je pridonio Advent u Zagrebu.

Zračna luka u Zagrebu prošle godine otvorila je novi terminal, što je rezultiralo povećanjem broja letova. Pojedini avioprijevoznici već su najavili povećanje broja letova iz glavnog grada Hrvatske i tijekom ove godine.

Splitska zračna luka još je 2016. godine srušila rekord od dva milijuna putnika, a lani je to uspjelo i aerodromu u Dubrovniku.

Split se prošle godine pak približio brojki od tri milijuna putnika, što je rast veći od 19 posto u odnosu na godinu ranije.

Iza Zračne luke Dubrovnik najuspješnija je godina u povijesti. Zahvaljujući novom terminalu otvorenim u svibnju 2017. godine dubrovačkim aerodromom lani je prošlo 2.323.065 putnika.

Kroz projekte obnove i razvoja Zračna luka Dubrovnik cilja na obaranje rekorda i u godinama pred nama, prenosi Tportal.

Popularni Članci