RASPLAKAT ĆETE SE OD SMIJEHA Dubrovčanin napisao sjajan tekst o odlasku u mirovinu sa 67 godina

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovčanin Ivica Hajdić je na svom Facebook profilu napisao sjajan tekst povodom produženja godina za odlazak u starosnu mirovinu

Godina je 2046. Jedna od najavljenih reformi konačno je zaživjela, ljudi sa 67 godina idu u mirovinu.

Profesor od 67 godina već pola sata pokušava naći svoju učionicu, naime zaboravio je popiti svoj antisklerin.

Doktor sa 67 godina operira pacijenta, ali teško razlikuje na monitoru želudac od bubrega.

Službenica u banci od 67 godina zabunom je klijentu dala 2300 eura umjesto kuna. Kad dobije zasluženu mirovinu, iduće 4 godine će morati otplaćivati dug svoje greške.

Medicinska sestra od 67 godina zamijenila je kartone pacijentu, pa mu upravo operiraju zdravo slijepo crijevo. 

Recepcionera od 67 godina je upravo uštaklo, pa ga vozač hitne pomoći uz pratnju svog kolege medicinskog tehničara koji također imaju po 67 godina, polagano iznose na očigled zaprepaštenih gostiju. Pošto je to predugo trajalo, jedan od gostiju ga je prenio u svoje auto i odveo do bolnice. 

Vatrogasac od 67 godina pokušava spasiti zapaljeni stan. Zapeo je na skalama. Dolazi mu u pomoć nešto mlađi kolega od 66 godina. Prošlo je dva sata, još ih izvlače. Stan je u međuvremenu izgorio do temelja.

Farmaceut od 67 godina radio po krivim formulama, smiksao krive tablete. Čovjek umjesto tableta za smirenje, dobio tablete koje potiču na akciju, tzv. “sindrom hiperaktivnosti”. Uglavnom taj pacijent je pobjegao iz bolnice za duševne bolesti, pod utjecajem “speed lijekova” koje je zabunom dobio. Ali dva zaštitara u dobroj tjelesnoj kondiciji od cca 67 godina su žurno krenula u potjeru za njim. Potraga još traje. Ne samo za bolesnikom, jer je i jedan od zaštitara nestao na predjelu guste šume. Kažu da je unatoč dobroj fizičkoj kondiciji bio vrlo senilan. 

Konobar od 67 godina, u poznatoj zagrebačkoj gradskoj kavani umjesto bijele kave donio je divku sa dvopekom.

Kuhar sa 67 godina pomiješao je arf sa bešamelom, misleći da je arf neki dodatak jelu.

Dimnjačar od 67 godina skače po krovovima i čisti dimnjake. Zabunom je očistio cijev za kanalizaciju.

Stomatolog od 67 godina čovjeku izvadio dva zdrava zuba, misleći da je karijes. Čovjek ga tužio. Stomatog umro tijekom sudskog postupka, koji je trajao i trajao, jer sudstvo još nije doživjelo najavljenu reformu. 

Tetu u vrtiću od 67 godina djeca više ne zovu teta, nego baba! Doduše to tetama, odnosno po novom “babama iz vrtića”, nije previše smetalo!

Ivica Hajdić

Popularni Članci