REKORDNA SEZONA? Turizam i ove godine 'procvjetao'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/Pixsell
Ministar napominje da najave i buking za posezonu, za listopad i studeni, ohrabruju te ponavlja da bi ova godina turizmu mogla donijeti puno veći rast prometa od europskog prosjeka koji se očekuje 3 do 4 posto veći u odnosu na lanjski.

Od početka godine do sredine lipnja turizam ponovno nadmašuje stare brojke; dolasci su porasli 22, a noćenja 24 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine što ukazuje da će i ova godina biti rekordna, rekao je resorni ministar Gari Cappelli za Hinu.

'Od početka godine do sredine lipnja u Hrvatskoj je boravilo oko 4,5 milijuna turista, 22 posto više nego lani, dok je sa 16 milijuna noćenja ostvaren porast od 24 posto. To su izvrsni rezultati, a ako gledamo samo lipanj, turistički promet bilježi snažan rast, odnosno trenutačno je u plusu od oko 40 do 50 posto što je izvrsna najava nastavka turističke godine', kaže.

Ministar napominje da najave i buking za posezonu, za listopad i studeni, ohrabruju te ponavlja da bi ova godina turizmu mogla donijeti puno veći rast prometa od europskog prosjeka koji se očekuje 3 do 4 posto veći u odnosu na lanjski. 'Svim gostima koji planiraju doći u Hrvatsku poručujem da smo spremni primiti ih i da imaju ugodan i siguran boravak', poručuje Cappelli. Što se tiče prelaska granica, podsjeća da su privremeno obustavljene striktne kontrole putnika na graničnim prijelazima te da je na snazi aktivacija ciljanih kontrola.   

Izvor: poslovni.hr

Popularni Članci