RJEŠENJE PROMETNIH GUŽVI Radovi na ulazu u Cavtat u punom intenzitetu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Općina Konavle
Projekt rekonstrukcije ulaza u Cavtat, točnije, križanja s magistrale na Zvekovici, koji se očekivao desetljećima ulazi u završnu fazu realizacije. Sva potrebna dokumentacija je odavno prikupljena, kompletiran je proces izvlaštenja i otkupa zemljišta, a radovi se odvijaju punim intenzitetom.

”Desetljećima smo čekali na početak radova koji će riješiti prometne gužve i čepove koji su izazivali veliko nezadovoljstvo kod Konavljana. Proces projektiranja i ishodavanja svih potrebnih dozvola trajali su predugo, ali na svu sreću to je sada iza nas te je vrijeme da Cavtat dobije ulaz kakav zaslužuje s obzirom na prometnu opterećenost tijekom sezone. S radovima bi trebali završiti do rujna ove godine, a vrijednost projekta iznosi gotovo 20 milijuna kuna”, rekao je načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

Inače, ugovor o rekonstrukciji vrijedan 19,38 milijuna kuna potpisali su u svibnju predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i predsjednik Uprave Osijek-koteksa Zoran Škorić.

Predsjednik Uprave HC-a Josip Škorić tom prilikom je rekao kako će se tim projektom riješiti opasno križanje i veliki problem.
”Ovim ćemo konačno riješiti skretanje sa Zvekovice prema Cavtatu. To je projekt za koji je dokumentaciju isfinancirala Županijska uprava za ceste, a mi ćemo isfinancirati radove do kraja”, rekao je tada Škorić.

Popularni Članci