SINERGIJA DU POLITIČARA Mato Franković na Turističkom vijeću opravdano izgadio Croatia Airlines!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Predsjednik Gradskog vijeća grada Dubrovnika Mato Franković nazočio je prvoj sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice održanoj danas u Zagrebu.

Tom prigodom, predsjednik Franković je upoznao ministra turizma Antuna Klimana sa maćehinskim odnosom nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlines prema gradu Dubrovniku i njegovim građanima, a posebno tijekom zimskog perioda u kojem Dubrovnik nije povezan sa niti jednom europskom destinacijom.

Također, Franković je od ministra Klimana zatražio maksimalan angažman kako bi avioprijevoznik Croatia Airlines uvela redovnu zimsku liniju Dubrovnik – Frankfurt, a koja je preduvijet za razvoj zimskog turizma ne samo u gradu Dubrovniku već i u cijeloj Dubrovačko - neretvanskoj županiji.

Franković je naglasio kako Croatia Airlines u svojstvu nacionalnog avioprijevoznika mora pronaći interes, ali i sluha za razvoj turizma i jačanje brenda Dubrovnika, kao najpoznatije hrvatske turističke destinacije. A, evidentno je da bez odgovarajuće zračne povezanosti kao jednoga od glavnih faktora turističke ponude do daljnjeg razvoja ne može doći.

Ministar Kliman je kazao kako je ovakvo ponašanje i nerazumijevanje Croatia Airlines prema gradu Dubrovniku i Dubrovačko - neretvanskoj županiji nedopustivo te da će već sljedeći tjedan razgovarati sa Upravom Croatia Airlines kako bi se ovaj problem riješio. 

Navedenu inicijativu podržao je i direktor glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratimir Ivičić te je istaknuo kako je i sam više puta razgovarao sa Upravom Croatia Airlines po pitanju Dubrovnika, međutim, bezuspješno.

GRADSKO VIJEĆE

Popularni Članci