SKUPOCJENI MATERIJALI I POZLAĆENI DETALJI Pogledajte unutrašnjost Kulmerovih dvora koja otkriva neviđeni luksuz

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Pixell/Instagram, stephenryandesign.com
Kulmerovi dvori po svoj prilici su najluksuznija rezidencija u Hrvatskoj, a iako je obitelj godinama skrivala unutrašnjost dvorca u kojem žive, u medije su ipak dospjele fotografije koje zorno prikazuju raskoš i luksuz obitelji Todorić.

Todorići su, kako se čini, Meštrovićev rad, umjetnički reljef, smjestili u kupaonicu dok se u biblioteci nalaze knjige kupovane na metre, a koje se čine potpuno novima, odnosno netaknutima. Pozlaćeni detalji su vidljivi u gotovo svakom kutku dvorca, a u kupaonici su uočljivi i ručnici sa monogramom I.T. Od materijala dominiraju mramor, skupo drvo, dok WC školjka asocira na zmijsku kožu.

Prema pisanju 24sata, s računa švicarskog Agrokora plaćan je dio nevjerojatno luksuznog uređenja Kulmerovih dvora, a koje je povjereno britanskom stručnjaku za dizajn interijera, Stephenu Ryanu, i francuskom Attelieru Saint Jacques. Plaćani su artikli koji su naručivani za privatnu rezidenciju, a sam Ryan se na svojim službenim internetskim stranicama pohvalio kako izgleda unutrašnjost jedinog dvorca u Hrvatskoj koji je uređivao.

Iako je neminovno da se u uređenju interijera Kulmerovih dvora radi o skupocjenim materijalima i dizajnerskim predmetima, bilo je i onih koji su komentirali kako obiteljsko gnijezdo Todorićevih naginje kiču i neukusu. No, ima i onih koji hvale stil obitelji koja trenutačno proživljava najdramatičnije dane.

Fotografije unutrašnjosti dvorca mogu se pogledati ovdje.

Popularni Članci