Slatki i raspjevani drugi vikend Dubrovačkog zimskog festivala razveselit će sve uzraste

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Drugi vikend četvrtog Dubrovačkog zimskog festivala obiluje raznovrsnim sadržajima koji će razveseliti sve uzraste. Uz paljenje druge adventske svijeće - svijeće mira, koncerte Jacquesa Houdeka i Massima, subotnji humanitarni Torta Party na Stradunu te brojna druga događanja, bogati festivalski program za sve uzraste odvija se i u Uvali Lapad i Mokošici.

Deseto izdanje humanitarnog Torta Partyja u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, održat će se u subotu s početkom u 11 sati ispred Crkve sv. Vlaha. To je prilika uživati ne samo u slatkom izboru torti i drugih slastica, već i za potvrditi kako je slatko pomagati svima kojima je pomoć potrebna. Slatki program Torta Partyja pratit će i zabavni program uz D.J.-a te plesne studije Lazareti i Step 'n' Jazz. U subotu navečer, ispred Dubrovačke katedrale, gdje je ove godine smješten adventski vijenac, u 19:30 sati bit će upaljena druga adventska svijeća - svijeća mira koja će Dubrovčane podsjetiti na Držićeve riječi o puku 's kim mir stanom stoji, a rat izdaleka gleda, rat poguba ljucke naravi'. Službu riječi u sklopu koje će biti upaljena druga adventska svijeća predvodit će don Stanko Lasić, župnik katedralne župe i župni upravitelj župe sv. Andrije, a pjevači ovih župa će animirati liturgijsko pjevanje.

Glazbeni dio festivalskog programa za vikend obilježit će koncerti jednih od najjačih vokala hrvatske estrade pa će tako slavni Jacques Houdek nastupiti u petak s početkom u 21 sat u središtu svih zbivanja - na Stradunu, a Massimo će s iste pozornice raspjevati festivalsku publiku dan kasnije, u subotu u isto vrijeme. Jedinstveni koncert duhovne glazbe održat će se u nedjelju s početkom u 20 sati na istom mjestu na kojem će u organizaciji Katoličke molitvene zajednice Effatha nastupiti Alan Hržica, Petar Buljan te Stijepo Gleđ-Markos i prijatelji.

Nema festa bez kolende, a za kolendavanje su ovaj vikend zaduženi Trio Lero koji će u petak do 19 do 21 sat zvuke omiljene dubrovačke čestitarske pjesme donijeti na Brsalje, Gundulićevu poljanu i Prijeko. U subotu u isto vrijeme to će učiniti i Klapa Karaka, a nedjeljno adventsko jutro u Gradu kolendom će uljepšati klapa Maestral od 10 sati pa do podne.

Subota je osobito živa i vesela u Uvali Lapad gdje će ovaj vikend nastupiti Baletni odjel Umjetničke škole Luke Sorkočevića i plesna udruga ''Čudesni koraci'' uz koncert božićnih pjesama u izvedbi dječjih zborova i zborova mladih koji će se održati na blagdanskoj pozornici pokraj fontane od 14 do 17 sati. Ovotjedno nedjeljno popodne u Novoj Mokošici donosi interaktivnu predstavu za djecu Kazališne družine Osijek ''Pismo Djeda Mraza/Audicija za Djeda Mraza'' koja će se održati s početkom u 15 sati na lokaciji svih mokoških adventskih zbivanja pokraj Caffe bara Kiss. Klapa Subrenum zapjevat će na istom mjestu od 17:30 sati.

Također, vrijedi podsjetiti da i ove nedjelje mame, tate, djedovi i bake, a i svi drugi dobre volje, mogu dovesti svoje najmlađe u Medov park u Pilama gdje će se iz nedjelje u nedjelju moći susresti s mrazicama, vilenjacima i omiljenim likovima iz bajki od 11 do 12 sati. Za sve ostale podsjetnike i zanimljivosti o programu Dubrovačkog zimskog festivala tu je i aplikacija Dubrovnik Winter festival App koja je dostupna za preuzimanje za Androide putem poveznice http://bit.ly/2zHQLLC te na http://apple.co/2j3CoOy za iOS uređaje.

Popularni Članci