Jučer je želio smijeniti HDZ, a sutra će je smijeniti njen SDP?!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dio gradskih vijećnika SDP-a optužuje stranačke makinacije Pera Vićana i Olge Muratti, a sa željom da sačuva svoju poziciju predsjednice Gradskog vijeća, dok drugi tvrde da je odluka o izboru Milata isključivo ucijena Mila Hrnića koji ima sukob osobne prirode sa Perom Šišom.

Pero Šiša mu dopuštao da mu glazbenici idu svirati sa Hrnićem

Kako stvari stoje, postoje velike šanse da su tvrdnje i jednih i drugih točne, pa da su se i Vićan i Hrnić zauzimali za to da se Šiša makne, a što je Hrniću odgovaralo, dok je Peru Vićanu ionako odgovaralo da Milat zasjedne u toplu i lagodnu ravnateljsku stolicu.

Kako doznajemo od zaposlenika Orkestra, Pero Šiša je udovoljavao mjesecima Hrnićevim zahtjevima te mu ustupao svoje zaposlenike – glazbenike za koncerte. Tako je Hrnić bio zadovoljan, a sve dok Šiši nije „puknuo“ film i dok nije odbijao takve zahtjeve – kaže nam izvor.

Baš u to vrijeme je došlo do ne prihvaćanja izvješća o radu DSO-a i Milovog energičnog nastupa protiv Šiše. OBLITI PRIVATORUM PUBLICA CURATE kako stvari stoje nije najdraži Milov moto.

Zamjenici dubrovačkog gradonačelnika Tatjana Šimac-Bonačić i Niko Šalja, u znak prosvjeda zbog imenovanja Vesne Delić-Gozze i Damira Milata ravnateljima javnih ustanova u kulturi su demonstrativno napustili gradsku vijećnicu. Potvrđuje to Šalja, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika, rezigniran postupkom Olge Muratti, predsjednice Gradskog vijeća i stranačke šefice. Ogorčen je i na dobar dio vijećnika iz SDP-ovih redova jer su, kaže, postupili suprotno odluci Gradskog odbora i stranačkih tijela da se za ravnatelja Dubrovačkog  simfonijskog orkestra podrži Pero Šiša, a za čelno mjesto Umjetničke galerije Antun Maračić.

Bilo kako bilo, onaj dio SDP-a koji smatra da nije poštovana odluka GO i da su Gradski vijećnici prekršili stranački Statut, pa smatraju da Muratti treba snositi sankcije.

Kako doznajemo, u SDP-u će se sutra 12. prosinca u 10 sati održati tiskovna konferencija u prostorijama SDP-a, a koju će voditi Niko Šalja, te predsjednica UV DSO Marija Kisić Kamić, predsjednica UV UGD Ana Kordić i zamjenik predsjednice SDP-a Mladen Gojun.

 

Popularni Članci