KAKVA IM JE BILA GODINA? Mato Franković, Andrea Zvono i Zvonimir Bašica

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U osmom nastavku serijala 'Adio 2013.', kojim se opraštamo od godine na izmaku, gosti su nam Mato Franković, Andrea Zvono i Zvonimir Bašica. Svatko od njih je dao svoje viđenje najvažnijih događaja u Hrvatskoj i Dubrovniku u 2013., te kratke prognoze za 2014. godinu, a svima smo postavili ista pitanja.

Mato Franković je direktor ACI marine Dubrovnik i vijećnik Županijske skupštine u drugom mandatu. Andrea Zvono modna je dizajnerica. Na početku karijere ponosila se time što je najmlađa dubrovačka modna kreatorica, dok su danas iza nje brojne suradnje s poznatim hrvatskim manekenkama, modelima i estradnim zvijezdama. Zvnonimr Bašica dugogodišnji je TV snimatelj i vlasnik dubrovačkog VSP videa.

Pitanja:
1. Koji su po vama najvažniji događaji u protekloj godini u Hrvatskoj, ali i Dubrovniku?
2. Koje događaje nalazite posebno pozitivnim, a koje negativnim?
3. Kakva vam je generalno bila 2013. na poslovnom i/ili privatnom planu?
4. Što očekujete u 2014?


Mato Franković: Godinu treba pamtiti po najuspješnijoj turističoj sezoni u Dubrovniku

1./2. Najvažniji događaj je zasigurno ulazak RH u Europsku uniju. Vjerujem kako će nam članstvo u EU donijeti ne samo novac iz Europske Unije već da će nam u budućnosti poboljšati i produžiti turističku sezonu, a što se tiče samog grada Dubrovnika mislim da svi skupa možemo izraziti zadovoljstvo najuspješnijom turističkom sezonom.

3. Generalno, 2013. godina je bila zahtijevna na poslovnom planu jer u samom početku sezona i nije bila toliko uspiješna. Nadalje, svakako će 2013. godina ostati i godina u kojoj je ACI kompletirao cijelu dokumentaciju za izgradnju marine Slano koja će uslijediti u 2014. godini. Istaknuo bih i da su se u 2013. godini konačno ciljanim izmjenama prostornog plana DNŽ stekli uvijeti za proširenje ACI marine Dubrovnik sa čime su se stekli uvjeti za pokretanje investicije vrijedne 20 milijuna eura.

4. Od 2014. godine očekujem na privatnom planu zdravlja, a na poslovnom očekujem početak a i dovršetak izgradnje ACI marine Slano kao i izradu glavnog projekta proširenja marine Dubrovnik. Od same sezone očekujem da ona bude uspješna kao i 2013. godine.

Andrea Zvono: Sretna sam, zadovoljna i zaljubljena

(Foto: Facebook, kolaž: Nikša Raguž Lučić)

1. Bilo je jako puno događaja i stvarno ne znam koji bih posebno izdvojila. Jedan od važnijih svakako je ljetna modna revija u mom rodnom Dubrovniku.

2. Izdvojila bih mnoge nove suradnje s našim javim ličnostima, puno novih poznanstva i klijenata. A negativni? Pa i ne sjećam se baš nekih, brzo zaboravim negativne stvari.

3. 2013. je bila jako uspješna godina, puno novih suradnji i novih prijateljstva. Privatno je sve po starom. Sretna sam, zadovoljna i zaljubljena, samo neka je zdravlja i sve će biti dobro.

4. U 2014. očekujem da bude ista kao 2013., samo da se još uspijem predstaviti na nekom tjednu mode u Zagrebu.

Zvonimir Bašica: Očekujem da ćemo živjeti za nijansu bolje

1. Po mom mišljenju najvažniji događaj je ulazak Hrvatske u EU. Za Dubrovnik mislim da je to bio prvi referendum u Hrvatskoj. Dokazali smo da smo po nečemu posebni.

2. Najpozitivnijim u 2013. godini smatram uvođenje reda u poslovanju putem fiskalizacije. Najnegativnije mi je to što brojka nezaposlenih nezaustavljivo raste.

3. 2013. godina bila je poslovno izuzetno uspješna, nagrađen sam i nagradom Dubrovačka Vidra za dugogodišnje uspješno poslovanje. Privatno sam zadovoljan jer sam pored brojnih obveza uspio pronaći više vremena za svoju obitelj.

4. U 2014 godini očekujem da se neće ostvariti crna predviđanja Vlade nego da ćemo mi u Dubrovniku uspjeti, kao i do sada, za nijansu bolje živjeti.

Prije u 'Adio trinaesta':

KAKVA IM JE BILA GODINA? Valentin Dujmović, Nila Miličić Vukosavić i Vicko Dragojević

KAKVA IM JE BILA GODINA? Ivana Vareškić, Alen Bajd i Iva Pozniak

KAKVA IM JE BILA GODINA? Darija Mikulandra Žanetić, Ivuša Gojan i Đive Galov

KAKVA IM JE BILA GODINA? Goran Cvjetinović, Marijana Aksić Vitković i Vlaho Margaretić

KAKVA IM JE BILA GODINA? Anđela Matić, Igor Miošić i Andro Vidak

KAKVA IM JE BILA GODINA? Sanja Putica, Vlaho Alamat i Karla Labaš

KAKVA IM JE BILA GODINA? Ivana Jelača, Srđan Obad i Edi Jertec
 

Popularni Članci