Kiti li se Dubravka Šuica tuđim perjem?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: http://www.europarl.europa.eu/meps/hr
Iz tajništva gradskog HDZ-a danas je upućeno priopćenje o pitanju koje je europarlamentarka Dubravka Šuica uputila Europskoj komisiji. Tražila je što konkretniji i jasniji stav Komisije vezano uz projekt Pelješkog mosta. Isto tako, Šuica se pohvalila da je ujedno i prva hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu koja je postavila pitanje Europskoj komisiji. No, kratkim istraživanjem lako se otkrije da je pitanje na istu temu Europskoj Komisiji još 12. srpnja uputio kolega europarlamentarac Oleg Valjalo (SDP). Kako to da Dubravka Šuica to nije znala?

-'U drugoj polovici kolovoza Europska komisija objavit će rezultate analize koja bi trebala pokazati koje je najbolje rješenje za povezivanje dubrovačkog područja s ostatkom Hrvatske, no zastupnik u Europskom parlamentu Oleg Valjalo nije želio samo čekati da Komisija iznese svoje zaključke. Stoga je Komisiji uputio zastupničko pitanje, prvo koje je stiglo iz redova hrvatskih europarlamentaraca,' prenio je Novi list u petak, 19. Srpnja. O istom je 20. srpnja pisao i portal Dubrovnik Press.

Evo i pitanja koje je Oleg Valjalo uputio Europskoj komisiji: -'Budući da u Hrvatskoj postoji visok stupanj nesigurnosti u pogledu službenog stajališta Komisije prema izgradnji Pelješkog mosta, može li Komisija pojasniti svoje stajalište o tom pitanju te ukoliko podržava izgradnju Pelješkog mosta navesti točne korake koje poduzima kako bi se ovaj projekt uspješno okončao?'

Inače, zastupnicima u Europskom parlamentu nudi se niz različitih mogućnosti za djelovanje u korist građana koje službe parlamenta vrlo temeljito dokumentiraju na službenoj stranici svakoga pojedinog zastupnika u kategoriji pod nazivom 'aktivnost u parlamentu'.


Stranica Olega Valjala


Stranica Dubravke Šuice


Na kraju ostaje tek nedoumica  je li Dubravka Šuica reciklirala pitanje kada je shvatila da ju je Oleg Valjalo prestigao, pa onda medijima plasirala isto kao dokaz svoje veće brige za povezivanjem krajnjeg juga s maticom Hrvatskom, odnosno Europom?
 

Popularni Članci