Ansambl Lado nastupio na Igrama (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO nastupio je i ove godine na Dubrovačkim ljetnim igrama pred brojnom festivalskom publikom, sinoć, 23. srpnja na taraci tvrđave Revelin.

Uvijek raznolik i reprezentativan, ovogodišnji repertoar LADO-a za festivalsku publiku sastao  se od pjesama i plesova Baranje, Primoštena i okolice te istarskog kraja, plesa zagorskih drmešara, ličkog kola, narodnih plesova i pjesama bunjevačkih Hrvata i drugih. Bogata hrvatska folklorna tradicija priznata je u svjetskim razmjerima i prepoznata kao jedna od najraznovrsnijih, najljepših i umjetnički najvrednijih, velikim dijelom upravo zahvaljujući Ansamblu LADO, stoga ne čudi oduševljenje publike, ali i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina. Za svoje uspješne nastupe, od osnutka do danas, ovjenčani su brojnim nagradama i priznanjima pa i nagradom Orlando na 54. Dubrovačkim ljetnim igrama gdje su njihovi nastupi uvijek sjajno posjećeni.

Uoči sinoćnjeg nastupa na Revelinu, ravnateljica Folklornog ansambla Linđo Anuška Matušić uručila je u Festivalskoj palači ravnatelju Ansambla LADO Krešimiru Dabu zahvalnicu za doprinos razvoju ovog dubrovačkog ansambla koji je lani proslavio svoju pedesetu obljetnicu.

Popularni Članci