BRAVO ZA NIKOLU BAĆE! Mladi Dubrovčanin dobio nagradu za ulogu Vuka u 'Dubrovačkoj trilogiji'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DLJI
Mladi Dubrovčanin Nikola Baće, za ulogu Vuka u predstavi „Dubrovačka trilogija“ Iva Vojnovića u režiji Staše Zurovca i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla 66. Dubrovačkih ljetnih igara, nagrađen je Nagradom hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji „Drama“, sinoć, 24. studenoga na svečanosti održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. 

Nagrade hrvatskog glumišta tradicionalno dodjeljuje Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, a žiri za „Dramu“ čine predsjednica Željka Turčinović i članovi Danica Dedijer, Nina Erak-Svrtan, Darko Janeš i Slavica Knežević.

Nikola Baće je za ulogu Vuka Konavljanina u „Na taraci“, trećem dijelu „Dubrovačke trilogije“ Iva Vojnovića premijerno prikazanoj 9. kolovoza na 66. Igrama u režiji Staše Zurovca osvojio i Nagradu Orlando, koju na Igrama tradicionalno dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija. Ocjenivački sud za dramski program svoju je odluku tada obrazložio Baćinom svježom, sugestivnom te govorno i psihološki iznijansiranom kreacijom te izrazio nadu u neki novi naraštaj umjetnika koji će znati, htjeti i moći dostojno prezentirati amblematska djela dubrovačke dramske zaostavštine, koji je ovaj mladi glumac svojom izvedbom pružio.

„Dubrovačka trilogija“, igrana u Kneževom dvoru i pred Dvorom, na programu je i nadolazećih, 67. Dubrovačkih ljetnih igara. 

Popularni Članci