DUBROVAČKA DJEČICA POKAZALA ŠTO ZNAJU Mali kreativci predstavili likovne radove posvećene Držiću (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Nakon višemjesečne likovne radionice s djecom 'Portret Marina Držića' koja se u organizaciji Doma Marina Držića održavala pod vodstvom akademske slikarice i prof. likovne kulture Rajne Inić i akademskog slikara i prof. likovne kulture Ivana Peraka, mladi dubrovački umjetnici javnosti su večeras, u Domu Marina Držića, predstavili rezultate svoga rada.

Prisutnima se obratio ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić.

'Mali umjetnici su maštom i kreativnošću naslikali svoju viziju Marina Držića u godini kad se obilježava 450 obljetnica njegove smrti. Imamo puno aktivnosti, ali rad s djecom je nešto posebno. Pedagoška uloga koju radi DMD kroz dramske, glazbene, filmske i likovne radionice je nešto to je uistinu posebno, ništa ne može zamijeniti taj rad,' kazao je.

'Mentori su vrlo predano radili s djecom kako bi se iznjedrila neka od najboljih likovnih uprizorenja našeg velikoga Vidre. Kroz ovu likovnu radionica djeca ne samo da su usvojila neka od najznačajnijih likovnih tehnika, nego se kod njih porobudila i znatiželja i kreativnost, kao i učenje o zlatnom dobu Republike, a ponajviše o Marinu Držiću, njegovom životu, djelu i radu. Sve pohvale bih dala Domu Marina Držića i inicijativi za pokretanjem ove likovne radionice, četvrtu godinu zaredom, što je ogroman doprinos Držiću kao neiscrpnoj temi naše kulture, tim više što se ove godine obilježava 450. godišnjica njegove smrti,' kazala je kustosica izložbe Andrea Batinić Ivanković.

Prilikom otvorenja izložbe, mladim umjetnicima su podijeljene diplome, mentorima zahvalnice, a dio atmosfere pogledajte u fotogaleriji.