Dubrovački simfonijski okrestar potpisao sporazum o suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovnik 2020
Ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milati ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch potpisali su sinoć u Kneževom dvoru sporazum o dugoročnoj suradnji dviju ustanova.

Značajan dio buduće suradnje bit će program edukacije u umjetnosti, nazvan EducART, koji nastaje u sklopu kandidature grada Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

'Pored edukacije mladih orkestralnih umjetnika posebna će pažnja biti usmjerena približavanju glazbe mladima preko interaktivnih umjetničkih radionica. Na taj će senačin upoznavati djecu, mlade i građanstvo s klasičnom glazbom, instrumentima i radom u orkestru, te ispuniti jedan od osnovnih ciljeva projekta EducART, a to je princip slobodnog i ravnopravnog prava na pristup umjetnosti svim ljudima', kazao je profesor Goran Merčep, voditelj projekta EducART.

Ovom je prigodom potpisano i pismo namjere o osnivanju Orkestra Dubrovnik 2020., kojiće u slučaju uspješne dubrovačke kandidature okupiti članove dviju ustanova, studente Muzičke akademije u Zagrebu i glazbenih akademija iz Europe.