DUBROVNIK U POZNO LJETO Janja Vuletić nastupa s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DSO
Dubrovkinja Janja Vuletić nastupit će na ovogodišnjem MGF Dubrovnik u pozno ljeto s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u utorak, 20. rujna u Kneževu dvoru, s početkom u 21 sat u Kneževom dvoru. Koncertom će ravnati glazbeni direktor festivala Christoph Campestrini.

Janja će izvesti djelo Roberta Wagnera „Wesendonck Lieder“, pjesme koje je Wagner posvetio supruzi svog mecene, dobročinitelja Otta Wesendoncka,a za koju se govorilo da mu je bila ljubavnica. Mathilda Wesendonck bila je lijepa žena s osjećajem za poeziju i glazbu te je obožavala Wagnera. „Wesendonck Lieder“ ili „Pjesme Mathilde Wesendonck“ na neki su način i dnevnik njihove ljubavne veze.

Janja Vuletić nakon završene srednje škole upisuje Glazbenu akademiju u Beču gdje i diplomira 2001. godine. U međuvremenu osvaja mnoge nagrade na natjecanjima na regionalnoj razini 1997., državnoj razini 1988. te međunarodnom natjecanju „Schneider Trnavsky” u Slovačkoj 2000. godine i brojne druge. S karijerom u zamahu, već je nastupala u opernim kućama diljem Europe  te je osvojila brojna međunarodna priznanja. Nastupala je u ulogama poput Despine i Dorabelle u operi “Cosi fan tutte”, Jean u komičnoj operi “Portrait de Manon“, Cherubino u operi “Figarov pir”... Zapaženiji nastup Janja Vuletić je ostvarila u ulozi Lukrecije u Brittenovoj operi „Nasilje nad Lukrecijom“ te u naslovnoj ulozi u operi „Carmen“ u Nationalnoj operi u Bordeauxu i Rhein operi u Düsseldorfu, potom u Jednoj firentinskoj tragediji A. Zemlinskog (Bianca) u Njemačkoj operi na Rajni, debijem Verdijeva Requiema u Koncertnoj kući u Berlinu, kao u Rossinijevoj Maloj svečanoj misi s kontroveznim berlinskim kazališnim društvom Nico and the Navigators.

Izvedbi će prethoditi suita El amor brujo E. de Falle, dok će u drugom dijelu koncerta publika imati priliku čuti Kodalyjeve Plesove iz Galante.

Cijene ulaznica su od 100 do 400 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti online putem web stranice DSO-a www.dso.hr, uredu DSO-a od 9 do 14 sati, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka, u kulturno-info centru Luža te na ulazu jedan sat prije početka koncerta.Standardne pogodnosti za građane, studente, umirovljenike, korisnike Libertasovog pokaza vrijede i za ovaj koncert.

Za sve ostale informacije kontaktirati broj 099 221 1585.