"Duša od krumpira" zatvorila Marulićeve dane!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Predstava u produkciji Kazališta Marina Držića

Nagrađivana predstava u produkciji Kazališta Marina Držića - "Duša od krumpira" sinoć je zatvorila 27. Marulićeve dane u Splitu! Redatelj predstave je Ozren Prohić.

"Duša od krumpira" je dosad najkompleksnije djelo istaknutog prozaika i pjesnika Rade Jarka praizvedeno u prosincu prošle godine. Isprepliću se tu politika, povijesna i vojna pitanja, pjesništvo, nogomet i američki stripovski superjunaci, a krumpir je metafora svega dobroga, namirnica koja je nahranila milijune, no ako se pokvari, nepodnošljiva je mirisa. Metafora je to prave duše pojedinca, grada i sistema.

Predstava je nominirana u nekoliko kategorija za nagradu hrvatskog glumišta 2016. godine. Romano Nikolić je dobio nagradu ‘Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina’, a autor teksta Rade Jarak bio je nominiran ‘Za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst’.

Igraju: Romano Nikolić, Frane Perišin, Glorija Šoletić, Nika Burđelez, Hrvoje Sebastijan, Branimir Vidić, Edi Jertec, Mirej Stanić, Izmira Brautović, Nina Hladilo i Zdeslav Čotić. 

Popularni Članci