FEMI KUTI NA ORSULI 'Ovo večeras bit će jedan od najboljih koncerata u Dubrovniku'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Velika glazbena zvijezda Femi Kuti večeras nastupa na Orsuli

Na jutros održanoj konferenciji za medije Femi Kuti, velika svjetska glazbena zvijezda, najavio je večerašnji koncert u Parku Orsula kazavši kako će dubrovačkoj publici donijeti inspiraciju, ljubav i mir.

-Neka posjetitelji budu spremni za ples i zabavu – kazao je Kuti, koji će večeras na sceni nastupati zajedno s čak 13 glazbenika, a potom se osvrnuo na Dubrovnik.

-Riječ je zaista o prekrasnom gradu, sviđa mi se što sam ovdje – dodao je popularni afrički glazbenik, sin također legendarnog Fele Kutija.

Večerašnja predgrupa Femiju Kutiju bit će sjajna beogradska grupa Zemlja Gruva, koja je na konferenciji kazala kako im je čast biti predgrupa Kutiju, jer je on oduvijek bio njihov uzor.

-Već smo bili na Orsuli, obožavamo tu pozornicu. Večeras ćemo svirati stvari s našeg drugog albuma – najavili su iz Zemlje Gruva.

Kreativni direktor ovogodišnjeg World music festivala na Orsuli Antonio Bratoš, te Mario Tevšić iz Rezervata Lokrum koji je financijski podržao festival još jednom su pozvali publiku na večerašnji glazbeni spektakl istaknuvši kako su dodatno uložili u infrastrukturu kako bi zvuk bio još bolji.

-Ovo večeras, sigurni smo, bit će jedan od najboljih koncerata u Dubrovniku. Femi Kuti je vrhunski izvođač i svjetska zvijezda, a Zemlja Gruva je među najboljim glazbenicima u regiji – naglasili su organizatori.

Femi Kuti dolazi iz Nigerije, a osim što je sjajan glazbenik, veliki je borac za ljudska prava Afrikanaca. Prije sedam godina izdao je album Africa for Africa koji je dvaput nominiran za Grammyja. U Dubrovniku će izvoditi mješavinu energetski nabijenog funka, jazza i tradicionalnih afričkih ritmova.

Zemlja Gruva za svoju svirku zna reći „kako je to strogo đuskanje do zadnje kapi znoja“, a njihov novi album spaja elektroniku, funk, reggae, disco i solu.

Ulaznice za večerašnji spektakl mogu se kupiti u turističkoj agenciji Compass South Adriatic Dubrovnik na adresi Pera Čingrije 2, u Omladinskom hostelu u Bourbonu, na adresi Vinka Segrestana 3, te na internetskim stranicama Parka Orsule i Entrija, a prodavat će se i na ulazu u Park Orsula. Cijena je 220 kuna. Početak koncerta je u 21 sat.

Posjetitelji mogu na Orsulu doći posebnom linijom autobusa Libertasa koji će prometovati od 20 do 22 svakih dvadeset minuta od zgrade Grawe do Orsule, a satjat će još na bus stanicama Pod Dubom, na Ilijinoj Glavici pored škole, te na žičari. Također po završetku koncerta prometovat će nazad prema gradu, a za sve posjetitelje koncerta je besplatan.