IZNENADILI IH Jugaši na koncertu Dubrovačkog simfonijskog orkestra (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , DSO
Sinoćnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji je nosio naziv „Classical vs. Film Music“, popunio je Knežev dvor do posljednjeg mjesta, pa čak i više od toga. Naime, uza rasprodane sve sjedeće i stajaće karte, brojnim zainteresiranim posjetiteljima nije smetala ni kiša, tako da su ovoga puta skalini Kneževa dvora bili ispunjeni čak i rastvorenim kišobranima.

Orkestrom je ravnao Veton Marevci, a kao solist je nastupio violončelist Vid Veljak. Ovi mladi i perspektivni umjetnici po prvi put su surađivali s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, a izveo se Haydnov Koncert za violončelo i orkestar br. 2 u D duru, Hob VIIb/2. Izvedbi je prethodio Mozartov Divertimento u D duru, KV 136, a nakon klasičnog dijela koncerta uslijedio je program filmske glazbe. Orkestar je izveo glazbu iz filmova Titanik, Kum, Pirati s Kariba, James Bond te temu iz popularne TV serije Igra prijestolja. Mladom dirigentu Vetonu Marevciju publika je neumorno pljeskala, bez obzira na kišu koja je već počela padati, a orkestar i dirigent zahvalili su se izvevši bis – Piazzollin Libertango.

Među brojnom publikom na sinoćnjem koncertu, Dubrovački simfonijski orkestar je ugostio upravu i igrače Vaterpolskog kluba Jug CO, europskog prvaka 2016. godine. Pred kraj koncerta, ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milat pozdravio je Jugaše, čestitao im na još jednom naslovu i zahvalio se na podršci i dolasku te naglasio kako i VK Jug, ali i Orkestar veže dugogodišnja tradicija. Naime, Jug je nešto stariji od Orkestra, osnovan 1923. godine, a Orkestar dvije godine kasnije – 1925. Prigodno, na kraju koncerta, Nevio Končić je na klavijaturama zasvirao nekoliko taktova Jugove himne, što je posebno oduševilo sve prisutne, a posebno iznenađene Jugaše.

Popularni Članci