Jasminka Stančul i Puhački kvintet DSO-a

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DSO
Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert Jasminke Stančul i Puhačkog kvinteta DSO-a večeras - petak, 9. listopada 2015. u Kneževu dvoru, s početkom u 21 sat.

Koncerti pijanistice Jasminke Stančul i orkestra u utorak i prošli petak napunili su Knežev dvor do posljednjeg mjesta. Ova međunarodno priznata glazbenica dobitnica je prve nagrade na Međunarodnom natjecanju Beethoven, te otada blisko surađuje s Bečkim gudačkim kvartetom s kojim redovno nastupa u bečkom Musikvereinu i u Japanu, a može se pohvaliti i suradnjom s prestižnim svjetskim orkestrima i izvandrednim dirigentima.

Na dosadašnjim koncertima u Kneževu dvoru pijanistica Jasminka Stančul ispraćena je ovacijama i dugotrajnim pljeskom, a na večerašnjem koncertu imat ćemo je priliku čuti s Puhačkim kvintetom DSO-a u sljedećem sastavu: Antonea Gjaja Kocković, flauta; Renata Santini Glavinović, oboa; Stijepo Medo, klarinet; Matija Novaković, fagot i Toni Kursar, rog. Na programu su djela F. Danzija, V. Kappa i L. van Beethovena.

I za ovaj koncert vrijede uobičajene pogodnosti: za umirovljenike s potvrdom cijena ulaznice je 20 kn, a za građane s pokazom Libertasa 10 kn. Građani stare gradske jezgre i učenici imaju besplatan ulaz kao i studenti s kulturnom iskaznicom. Ulaznice je moguće kupiti i online putem portala www.ulaznice.hr gdje je moguće ostvariti popust od 10% kupnjom MasterCard ili Maestro kartice, zatim u KIC-u Luža, u turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, u turističkom info centru Stradun, u gift shopu Dubravka na Pilama, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta.